Vähiravi saav 81-aastane Pele saatis oma sõnumi Venemaa presidendile samal päeval, kui Ukraina koondis alistas maailmameistrivõistluste valiksarja play-offis Šotimaa 3:1 ja astus sammu lähemale MM-turniirile. Ukraina kohtub pühapäeval Walesiga ning paari võitja tagab koha aasta lõpus Kataris toimuvale finaalturniirile.

"Täna püüab Ukraina vähemalt 90 minutiks unustada tragöödiat, mis nende riiki on haaranud. Võistelda MM-i koha nimel on juba raske ülesanne – peaaegu võimatu ülesanne, kui kaalul on nii palju elusid,” teatas Brasiilia legend Instagramis.

„Vladimir Putin, peatage sissetung. Sellele jätkuvale vägivallale pole absoluutselt mingit õigustust," kirjutas Pele. Brasiillane meenutas, et on varem Venemaa riigipeaga kätt surunud.

"Kui me minevikus kohtusime ja pika käepigistuse saatel naeratusi vahetasime, ei uskunud ma kunagi, et oleme ühel päeval nii lõhestunud kui praegu," lisas kolmekordne maailmameister. "Jõud selle konflikti peatamiseks on teie kätes. Nendes samades kätes, mida ma surusin Moskvas meie viimasel kohtumisel 2017. aastal."

Jaga
Kommentaarid