Saatejuhtide kolleegium koosseisus Gert Kullamäe, Janar Talts ja Ivar Jurtšenko hindas Korvpalli Herbert 2022 vääriliseks kauaaegset lauakohtunikku, enam kui 50 aastat korvpallimänge teenindanud Kersti Treufeldti.

Auhinna statuudi kohaselt on eesmärk esile tõsta inimesi, kes panustavad korvpallimängu toimimisse ja arengusse, aga keda tihti ei märgata. Lauakohtunikel on korvpallimängu juures alati täita oluline roll.

Kersti Treufeldt pidas esimese kohtumise lauakohtunikuna 8. detsembril 1968 ja teeb seda tänaseni. Tema kaalukate kohtumiste kollektsiooni mahuvad 1970. aasta Eesti NSV koondmeeskonna võit USA olümpiakoondise üle, 1991. aasta NSV Liidu meistrivõistluste finaalseeria otsustav kohtumine ja Eesti taasiseseisvumise järgselt kümned rahvusmeeskonna kodumängud nimekate vastastega. Lõppenud hooajal teenindas ta PAF Eesti-Läti liigas ja Eesti meistriliigas Tallinna Kalevi kodumänge.

Kersti tütar Kirsti Tamm on samuti tegutsenud korvpalli lauakohtunikuna ehk lisaks enda kustumatule kirele on auhinna laureaat suutnud panustada lauakohtunike järelkasvu.

Auhinnaga kaasneb rahaline preemia summas 1000 eurot.