Epp Mäe (30) on maadlusega tegelenud üle kahe kümnendi, võitnud täiskasvanute tiitlivõistlustelt viimase seitsme aasta jooksul seitse medalit, kroonitud 2015. aastal Eesti parimaks naissportlaseks, kuid tõeliselt arvestatava isikliku sponsorlepinguni jõudis alles nüüd.

„Medali ühel poolel on puhtpraktiline väärtus. Üldine hinnatõus on ka minu ettevalmistuse eelarvet märgatavalt tõstnud – sestap on abist saadav kindlustunne mõistagi hindamatu,“ rääkis mullune Euroopa meister Epp Mäe, kes lisaks MM-idelt ja EM-idelt koju toonud viis hõbe- ja pronksmedalit ning kulla Euroopa Mängudelt.

„Ent vähemalt sama oluliseks pean emotsionaalset tunnustust. Olen terve karjääri vältel tajunud, et naistemaadlus ei ole toetajatele atraktiivne. Keeruline isegi kirjeldada, millist laengut ja vabanemist siis ühel päeval tunned, kui saavutad suurettevõttega juba esimesel kohtumisel nii vahetu ja suurepärase klapi. Minu vaatest lõi selleks eelduse selge äratundmine, et Forus näeb mind inimese, mitte ainult higise sportlasena. Suur tänu abi ja usalduse eest!“ lausus Mäe.

„Oleme Foruses sügaval veendumusel, et tippspordi halastamatus konkurentsis püsimine vajab riigi ja olümpiakomitee kõrval järjest enam eraettevõtete märkamist ja tuge. Ainult nii on sportlase tahte ja pühendumuse maksimaalne rakendamine võimalik. Nüüdse lepinguga soovime Epp Mäe igapäevamuresid vähendada ja luua eeldused, mis lubavad tal võimalikult segamatult keskenduda sportlike eesmärkide püüdmisele,“ sõnas Foruse juhatuse esimees Margus Nõlvak.

Samamoodi pidas Nõlvak oluliseks uute põlvkondade innustamist. „Noorte liikumisharrastuse ja tervislike eluviiside propageerimisel pole paremat eeskuju kui edukas ja särav tippsportlane. Ent jäämäe tippu toetades ei eelda me, et igast pisiku saanud noorest peab tingimata sirguma Epu-sugune eliitatleet. Oleme õnnelikud ka siis, kui järjest rohkem neist leiab tee liikumise juurde.“

„Elame reaalsuses, kus maailmatasemel ettevalmistuse jätkamise hind on kerkinud lakke. Neis tingimustes muutub seniste toetajate hoidmine ja uute kaasamine alaliidu arenguvõime säilitamise seisukohalt üha keerukamaks ja olulisemaks,“ sõnas Eesti Maadlusliidu president Jaanus Paeväli. „Nii lisab Foruse tulek Epu seljataha hädavajalikku finantsilist turvatunnet, ent põrmugi vähetähtis pole läbi-lõhki kodumaise suurettevõtte usaldus meie armastatud ala ja esinumbri suhtes. Olen veendunud, et jätkuvalt kõrged sportlikud ambitsioonid aitavad Epul seda vastutust väärikalt kanda ja ka aina uusi tüdrukuid matile meelitada.“

Forus ulatab Mäele abikäe ka muretumalt punktist A punkti B liikumiseks – lepingu sõlmimise raames anti talle üle eridisainiga Toyota RAV4 värske hübriidmudeli võtmed.

Forus on Eesti kinnisvara haldus-, hooldus- ja turvateenuste ettevõte, mis sellest aastast tegutseb ka taksoteenuste valdkonnas.