Intsident algas sellest, et Rytase mängumees Arnas Butkevicius lõi enne pealeviset kogemata küünarnukiga vastu nägu Dovydas Giedraitisele, kes kukkus põrandale. Kohtunikud otsustasid mängul jätkuda lasta, sest pall jäi Lietkabelisele. Külalisvõistkond tegi aga kohe pallikaotuse ning Rytase kiirrünnaku lõpetas Gytis Radzevicius pealtpanekuga.

Sealt edasi algas suur möll, sest Čanak nõudis kohtunikelt valjuhäälselt aru, miks nad mängu ei peatanud. Kohtunikud otsustasid seejärel serblase teise tehnilise veaga eemaldada, kuid kui Čanak siirdus riietusruumide poole, tõukas ta tahtlikult vastasmeeskonna peatreenerit Giedrius Žibenast, kes pidi peaaegu pikali lendama. Sellest puhkes Čanakil suur sõnasõda otsatribüünil olnud Rytase ühe omaniku ja juhatuse esimehe Darius Gudelisega. Kõige tipuks algas käsikähmlus ka mängijate vahel.

Praeguseks on jagatud juba ka karistusi. Leedu korvpalliliit otsustas nii Čanakit kui Rytase juhatuse esimeest karistada 500-eurose rahatrahviga. Ühtlasi leiti, et kohtunikud eksisid enne Čanaki eemaldamist kahes olukorras ning seetõttu muudeti järgmise mängu kohtunikebrigaadi. Rytase meeskond sai ka range hoiatuse, sest turvateenistus ei suutnud tekkinud olukorda kiiresti lahendada.

Rytas võitis kolmanda kohtumise oma koduväljakul 85:63 ja asus nelja võiduni peetavat seeriat 2:1 juhtima.