33-aastasel horvaadil kulus Rubljovi alistamiseks neli tundi ja 14 minutit. Viiendas setis avanes Cilicil esimene matšpall küll juba tunduvalt varem, aga paraku ei õnnestunud tal seda Rubljovi servigeimis 5:4 seisul realiseerida. Otsustavas kiires lõppmängus jäi Cilic 1:2 kaotusseisu, kuid võitis seejärel koguni üheksa punkti järjest ning jõudis oma karjääris esmakordselt Prantsusmaa lahtistel poolfinaali.

Cilic lõi matši jooksul 33 ässa ning tegi kaks topeltviga, 24-aastase venelase vastavad numbrid olid 15 ja kaks. Rubljov tegi kokku 35 äralööki ning 30 lihtviga, Cilic sai 88 äralöögi kõrvale kirja 71 lihtviga.

Cilic tõusis poolfinaali jõudmisega Roger Federeri, Rafael Nadali, Novak Djokovici ja Andy Murray kõrvale viiendaks tegevtennisistiks, kellel õnnestunud kõikidel suure slämmi turniiridel vähemalt poolfinaali jõuda. Lisaks 2014. aasta USA lahtiste võidule on Cilic finaali jõudnud ka Austraalia lahtistel ja Wimbledonis.

Poolfinaalis läheb Cilic vastamisi kas norralase Casper Ruudi (ATP 8.) või taanlase Holger Runega (ATP 40.). Teise finalisti selgitavad Rafael Nadal (ATP 5.) ja Alexander Zverev (ATP 3.).