Kaarel Kolteri jaoks oli see esimene välisvõistlus ja ta tuli juunioride maailmameistriks varustuseta lamades surumises. Kaarel võistles kategoorias kuni 105 kg ja surus lamades 207,5 kg ning parandas endale kuuluvat Eesti rekordit 37,5 kiloga. See tulemus andis talle ka absoluutkategooria hõbeda.

Kaarel kommenteeris, et võistlus läks suurepäraselt. Arvestades kaalu lõikamist, väsitavat reisimist ja välisvõistluste kogemuste puudumist sai ta suurepärase tulemuse ning purustas oma isikliku rekordi ja Eesti surumise üksikala rekordi.

"Pinget ja stressi tekitas kõige rohkem kaalulangetus. 16 tundi enne kaalumist olin 4,5 kilogrammi üle lubatud kehakaaluklassi piiri, mis sai siiski hommikuks paika surutud. Tänan võistluskaaslasi ja treenerit pideva abi ja toetuse eest!" sõnas Korter.

Hjalmar Mäe: sellega sai nimi raiutud 300 kg meeste klubisse

Masters 1 klassis tuli maailmameistriks varustusega lamades surumises Hjalmar Mäe, kes ületas 300 kg piiri ja surus 310 kg kaalukategoorias -120 kg, see tähistab ka uut avatud klassi Eesti rekordit.

"Sellega sai nimi raiutud 300 kg meeste klubisse ja see on läbi aegade kolmas absoluutne tulemus Eestis. Ka sai enda nimele -120 kg kaaluvate meeste Eesti rekord, nii Masters 1, kui ka absoluutses arvestuses," kommenteeris Mäe.

Häid tulemusi oli veelgi

Häid tulemusi oli veel. Kaido Leesmann sai hõbemedali Masters 2 klassis (üle 50 a), tulemusega 230 kg. Varustuseta lamades surumises said veel Tarmo Pärna Masters 1 klassis (üle 40 a.) 6. koha (200 kg) ning maailmameistriks tuli ka Mihkel Laurits Masters 4 (üle 70 a.) tulemusega 112,5 kg.

Varustusega lamades surumises sai 5. koha Jaan Lahe (260kg) ja 6. koha Henry Lehtsaar (210kg).

Eesti Jõutõsteliidu president Alexander Andrusenko: "Kaarel Kolter on tõeline talent! Usun, et näeme Kaarelilt tulevikus veel rohkem maailma tasemel tulemusi!"