Mullusel EM-il kukkus Taani jalgpallikoondise tähtmängija Christian Eriksen platsil kokku ning toodi tiimikaaslaste ja meedikute abiga teisest ilmast tagasi. Juhtunu šokeeris kogu maailma. Seejärel on meediasse jõudnud veel samalaadseid juhtumeid, kus mängija variseb platsil ootamatult kokku. Alles mai lõpus juhtus see kaks korda koduses Premium liigas.

FC Flora ja Narva Transi 25. mai kohtumises vajus piirilinnaklubi kanadalane Ryan Lindsay väljakul ühegi kehalise kontaktita ootamatult kokku. Pärast arstide tohterdamist suutis ta omal jalal platsilt lahkuda. Õhtused uuringud olid korras. Samalaadne vahejuhtum toimus Nõmme Kalju ja Paide Linnameeskonna kohtumises: Paide mängija Herol Riiberg vajus pärast kümmekonda minutit kokku. Pärast esmaabi saamist suutis ta omal jalal kiirabiautosse minna. Jalgpallifännidel on möödunud sügisest meeles vahejuhtum Flora kaitsja Markkus Seppikuga, kes sattus Belgradi Partizaniga peetud euromängu ajal väljakult otse haiglasse.

Delfi uuris juuni alguses värskete juhtumite valguses jalgpallikoondise arstilt Kaspar Rõivassepalt ning PERHi ja Spordimeditsiini Sihtasutuse kardioloogil Kaido Hannilt, kas tegu võib olla muret tekitava suundumusega.