Eelmise aasta French Openi poolfinaali eest revanši võtnud 35-aastane Nadal on nüüd Roland Garrosi väljakutel võitnud 113-st matšist 110. Omavaheliste mängude seisu juhib Djokovic veel 30:29.

Esimeses setis murdis Nadal serblase servi kahel korral ning päästis enda mõlemad murdepallid. Teist setti läks Nadal kahe murdega 3:0 juhtima, kuid Djokovic tegi need koheselt tagasi. Otsustavaks sai Djokovici servimurre seti viimases geimis.

Kolmas sett oli kõige ühepoolsem ja lühem (41 minutit). Nadal kasutas ära mõlemad oma murdevõimalused, Djokovic jõudis murdepallini vaid korra.

Neljandat setti läks Djokovic juhtima 3:0 ja 5:2, kuid jättis 5:3 peal servides kasutamata kaks settpalli, mille Nadal enda murdepallideks pööras, et siis järgmises servigeimis juba 5:5 viigistada. Kiiret lõppmängu läks Nadal juhtima 6:1. Võit tuli hispaanlasele neljanda matšpalli pealt.

Kokku neli tundi ja 12 minutit kestnud matšis lõi Nadal 57 äralööki ja tegi 43 lihtviga. Djokovicil kogunes äralööke 48 ja lihtvigu 53.

Tipphetked:

"Novaki võitmiseks on ainult üks võimalus: mängida oma parimat tennist esimesest punktist viimaseni. See on minu üks maagilisemaid õhtuid. Selliste õhtute nimel ma veel mängingi. Kuid see oli alles veerandfinaal ning poolfinaal on alles ees. Pean jääma emotsionaalselt stabiilseks ja valmistuma järgmiseks mänguks," lausus Nadal.

Djokovic: "Nadal näitas, miks ta on suur tšempion ning jäi mentaalselt tugevaks. Pole kahtlustki, et ta väärib seda. Ta oli tähtsatel hetkedel parm mängija ning alustas hästi. Ma sain teises setis momentumi ning arvasin, et olen tagasi mängus, aga ta oli võimeline oma tennise teisele tasemele tõstma."

14. French Openi ja 22. suure slämmi tiitlit püüdev Nadal kohtub poolfinaalis maailma kolmanda reketi Alexander Zvereviga, kes alistas Hispaania imelapse Carlos Alcarazi.

Tänastes veerandfinaalides kohtuvad venelane Andrei Rubljov (ATP 7.) ja horvaat Marin Cilic (ATP 23.) ning norralane Casper Ruud (ATP 8.) ja taanlane Holger Rune (ATP 40.).

Naiste veerandfinaalides on täna vastamisi venelannad Veronika Kudermetova (WTA 29.) ja Darja Kasatkina (WTA 20.) ning poolatar Iga Swiatek (WTA 1.) ja ameeriklanna Jessica Pegula (WTA 11.).