Naiste 100 m jooksus on end üles andnud 20 sportlast, kuid esikoha duell tõotab tulla eriliselt põnev. Esikolmiku kohta lähevad jahtima Õilme Võro, Kreete Verlin, Kristin Saua ja Ann Marii Kivikas, kellele pakub konkurentsi lätlanna Sindija Bukša, kes krooniti 2017. aastal alla 23-aastaste Euroopa meistriks.

Kindlasti tasub silm peal hoida ka naiste 100 m tõkkesprindil, kus on stardis eelmise aasta Eesti meistrivõistluste hõbemedalist Diana Suumann, Tokyo olümpiamängudel seitsmevõistluses 10. koha saavutanud hiinlanna Nina Li Zheng, kes osaleb ka odaviskes, ning tagasi kodumaale Nebraska ülikoolist saabunud Johanna Ilves.

Sarnaselt naistele on põnevat ja kiiret jooksu oodata meeste 100 m distantsil, kus stardis on 2021. aasta kurtide maailmameister 100 m jooksus Tanel Visnap, kellele pakub konkurentsi Ats Kivimets. Mõlemad mehed lähevad starti mõttega pääseda sel suvel Euroopa meistrivõistlustele 4x100 meetri teatejooksus.

Oma hooaja avastardi 200 m jooksus teeb sel talvel 300 m jooksus uue Eesti siserekordi jooksnud Lukas Lessel, kelle konkurentideks on eelkõige treeningkaaslane Märt Riso ja lätlane Oskars Grava.

Meeste kaugushüppes on üles andnud end kümme sportlast, esikolmiku kohtade eest lähevad võistlema Jaak Joonas Uudmäe, Henrik Kutberg ning Tanel Visnap. 800 m jooksus on end üles andnud 16 sportlast, kellest favoriitideks Enari Tönstöm, Deniss Šalkauskas ja Uku Renek Kronbergs.

Võistlus algab Tartu Tamme staadionil 1. juunil kell 17.30. Võistlus on pealtvaatajatele tasuta.