Eastbourne'i WTA 500 turniir algab 19. juunil ning on paljude tippmängijate jaoks viimane Wimbledoni eelne kontrollturniir. Aasta kolmas suur slämm algab 27. juunil.

Eastbourne`is on hetkeseisuga kõrgeim asetus tšehhitaril Barbora Krejcikoval (WTA 2.). Teine paigutus on Maria Sakkaril ( WTA 3.) ja neljas Paula Badosal (WTA 4.). Kontaveit on asetatud viiendana.

Veel on tippudest kohal Ons Jabeur (WTA 6.), Karolina Pliškova (WTA 8.) ja Danielle Collins (WTA 9.). Samal jõuproovil peaks mängima ka Kaia Kanepi (WTA 46.).

Kontaveit tunnistas French Openil, et pole veel hiljuti läbi põetud koroonaviirusest taastunud ning on füüsiliselt oma parimast vormist väga kaugel.

Edasisest treeningplaanist ja muruhooaja ettevalmistusest ei olnud Kontaveit valmis veel rääkima. "Praegu tahaks magama minna ja olla pikka aega voodis. Ei oska nendele küsimustele vastata. Tahaks korraks hinge tõmmta. Mul on väga raske praegu olla," ütles Kontaveit 23. mail pärast 6:7 (5), 5:7 kaotust austraallannale Ajla Tomljanovicile.