59-aastase Jukka Jalonenile oli see Soome koondise eesotsas olümpiavõidu kõrval juba kolmandaks MM-kullaks. Lisaks on tal mullusest aastast ette näidata MM-hõbe ja 2010. aastast olümpiapronks.

"See on uskumatu," sõnas Soome edu arhitekt pärast võidukat MM-finaali. "Seda, mis on juhtunud, ei saa isegi mõista. Võib-olla saame alles suvel sellest aru. Kolme kuuga kaks kuldmedalit – see on uskumatu!"

Lisaajal tõi Soomele 4 : 3 võidu Sakari Manninen. "Üsna segadusttekitav tunne oli, kui litter üle joone läks. Tõmbasin seejärel kiivri veidi lahti ja tormasin väljaku keskele, kus kõik üksteise otsa hüppasid," vahendas Iltalehti soomlase sõnu. "See tähendab mulle väga palju. Suur au on võita MM-kuld kodus ja uuel areenil (Tampere Nokia Arena – toim)."

Seejuures suutis Kanada normaalaja viimase kahe minutiga tulla välja 1 : 3 kaotusseisust. "Me ei anna kunagi alla," rääkis kanadalaste Cole Sillinger. "Surusime neid lõpuni. Paraku saime lisaajal veel ühe karistuse ning Soome kasutas ära selle. Nad tegid suurepärase mängu, õnnitlused neile."

Kolmandat MM-i järjest otsustasid jäähoki maailmameistri Kanada ja Soome. 2019. aastal võitsid soomlased finaalmatši 3 : 1. Aasta hiljem jäi MM koroonapandeemia tõttu ära ning 2021. aastal võtsid kanadalased revanši, kui võitsid lisaaja järel 3 : 2. Nüüd on kuld taas Soome käes.