Neljapäevast laupäevani peetud Eestimaa velotuur näitas, et maailma mõistes vähe tuntud tegijad saavad tipptiimile vastu küll. Tanel Kangerti võistkond Team BikeExchange – Jayco jäi ilma kõigist etapivõitudest, lisaks anti viimase etapiga käest ka üldvõit. Kangert ise katkestas.

Tour of Estonia kokkuvõttes triumfeeris leedulane Evaldas Šiškevičius, kes edestas kahe sekundiga Norman Vahtrat. Laupäeval sõidetud Tartu GP finišis oli järjestus vastupidine: kodulinna tänavatel sõitnud 25-aastane Vahtra oli Šiškevičiusest finišisirgel kindlalt üle ja saavutas senise karjääri kaalukaima võidu.

Üldarvestuses sai kolmanda koha BikeExchange’i austraallane Kaden Groves, kes ei suutnud Tartus liidrikohta kaitsta. Napilt jäi temast maha 18-aastane Madis Mihkels. Mõne kuu pärast Rein Taaramäe tiimi Intermarché-Wanty-Gobertiga treenima ja võistlema hakkav Mihkels oli parim reedesel Tallinna-Tartu etapil.

Eesti koondise esindaja Alo Jakin ütles pärast Tartu GP-d, et BikeExchange’i jaoks oli esikohata jäämine ilmselt löök ego pihta, aga märkis, et rattaspordis nimed ei maksa.

„Ei pea olema pundi kõige tugevam sõitja, et võita. Piisab õnnest, piisab taktikast. Laupäeval oli kogu rõhk BikeExchange’i peale laotud. Kõik vaatasid neile otsa ja neil oli vastutus. Ma ise ootasin neilt teistsugust sõitu. Mingil hetkel olid trumbid väga hästi nende käes, aga õnneks pöördusid need meie kasuks,” rääkis Jakin.

Pühapäeval istus tippspordiga lõpparve teinud 35-aastane Jakin ka ise sadulasse ja jahtis Tartu rattaralli võitu. Viimastel meetritel pidi ta alla vanduma endast 18 aastat nooremale Romet Pajurile. Eestlastele kuulusid koguni kuus esimest kohta.