Teise koha sai Ferrari piloot Carlos Sainz Jr ja kolmanda koha Max Verstappen (Red Bull). Ferrari meeskonna boksipeatuste ohvriks langenud Charles Leclerc taandus esikohalt neljandaks.

Leclerc käis võistluse alguses lühikese vaheaja järel kaks korda boksis, kus talle vahetati esimene kord vihmarehvide asemele alla vahepealsed rehvid ja alles siis kõva seguga rehvid.

"Peale koduetapi pole Monacost erilisemat kohta, kus võita. Pidin lõpus kõvasti pingutama, et nende rehvidega lõpuni kesta ja mitte vigu teha. Suutsin siiski Carlost selja taga hoida. See on mulle ja minu riigile väga vinge päev," sõnas õnnelik Perez.

Tänase võistluse algus lükati tugeva vihmasaju tõttu tunni aja võrra edasi ning lõpuks saadi 77 ringi asemel läbida 63 ringi.

27. ringil tegi Mick Schumacher avarii, mille järel võistlus peatati pooleks tunniks. Etapp jätkus taas veereva stardiga, millega oli ka võistlus alanud. Schumacher pääses avariist vigastusteta.

Verstappen (125p) kasvatas oma üldedu Leclerci (116) ees üheksale punktile. Perez on nüüd 110 silmaga kolmas ja George Russell 84-ga neljas.

Sõidu otseblogi: