Lõpuks saigi kahe ülikiire mängumehe vastasseis otsustavaks. Alexander-Arnold oli rünnakul Liverpooli üks ohtlikumaid mehi ja korra suutis ta kaitses Vinicius Juniori hea võimaluse rikkuda, kuid ühe korra pääses brasiillane siiski inglase käest jooksu ning sellest piisas. Real võttis Vinicius Juniori 59. minuti tabamusest 1:0 võidu.

Alexander-Arnoldile on ikka ette heidetud, et kaitsetöö ei ole just tema kõige tugevam külg. Nüüd jäi ta ka finaalis korra hiljaks ja sellest piisas, et Vinicius Junior sai palli võrku lüüa.

„Mäng oli väga raske. Esimesel poolajal pidime palju kannatama. Vaadates kõiki selle hooaja kohtumisi, siis väärisime kokkuvõttes võitu. Meil on fantastiline klubi ja mängijad,” teatas kohtumise lõpuvile kõlades Reali peatreener Carlo Ancelotti BT Spordi vahendusel.

Kui Real kasutas ühe hea olukorra ära, siis Liverpoolil jäid mitmed teravad olukorrad väravaks realiseerimata. „Teame, et Mohamed Salah suudab tavaliselt sellistes olukordadest väravaid lüüa, kuid Thibaut Courtois tegi lihtsalt imelisi tõrjeid. Peame seda austama. Kui õigesti tähele panin, siis Real lõi korra raami ja sellest olukorrast tuli ka värav,” tõdes omakorda Liverpooli juhendaja Jürgen Klopp, et Madridi klubile piisaski ühest võimalusest.