Eesti esireketi lähinaabreid ootab 6. juunil avaldatavas WTA edetabelis valdavalt punktide kaotus. Eelmisel aastal French Openi võitnud Barbora Krejcikova (WTA 2.) põrus tänavu avaringis ning kukub kolinal 13-ndaks. Teise ringi pidama jäänud Maria Sakkari (WTA 5.) oleks pidanud punktide säilitamiseks jõudma poolfinaali ning kaotab seetõttu vähemalt kaks kohta.

Kontaveidi teist kohta võisid reedese seisuga veel ohustada Paula Badosa (WTA 4.), Arõna Sabalenka (WTA 7.) ja Jessica Pegula (WTA 11.) - Badosa juba neljandasse ringi pääsemise ja Pegula ainult turniirivõidu korral.

Nii Badosa kui Sabalenka langesid Prantsusmaal aga laupäeval konkurentsist. Sabalenka kaotas kolmandas ringis itaallannale Camila Giorgile (WTA 30.) 6:4, 1:6, 0:6. Badosa kaotas venelannale Veronika Kudermetovale (WTA 29.) avaseti 3:6 ja andis teises 1:2 kaotusseisus loobumisvõidu.

Konkurentsis on veel Pegula, kes sai sloveenlannast Tamara Zidansekist (WTA 25.) jagu 6:1, 7:6 (2). Kaheksandikfinaalis ootab ameeriklannat ees rumeenlanna Irina Begu (WTA 63.). Tema kerkib Kontaveitist mööda vaid French Openi võitmise puhul.