Siskevicusele kuulus Tour of Estonia üldvõit, teise koha sai kahesekundilise kaotusega Vahtra. Tanel Kangerti koduklubile, World Touri tiimile BikeExchange – Jaycole ei jäänudki midagi olulist näppude vahele. Austraallane Kaden Groves oli kokkuvõttes kolmas ja ta oli parim ka punktiarvestuses, ent Eestisse tuldi oluliselt enama järgi.

Eesti koondise esindaja Alo Jakin ütles pärast Tartu GP-d, et BikeExchange'i jaoks oli esikohata jäämine ilmselt löök ego pihta, aga märkis, et rattaspordis nimed ei maksa.

“Ei pea olema pundi kõige tugevam sõitja, et võita. Piisab õnnest, piisab taktikast. Täna oli kogu rõhk BikeExchange'i peale laotud. Kõik vaatasid neile otsa ja neil oli vastutus. Ma ise ootasin nende poolt teistsugust sõitu. Mingil hetkel olid trumbid väga hästi nende käes, aga õnneks pöördusid need meie kasuks,” rääkis Jakin.

Esikoha jaganud Vahtra ja Siskevicius esindasid Tour of Estonial rahvuskoondisi, aga igapäevaselt sõidavad mõlemad Prantsusmaal Go Sport - Roubaix Lille Métropole'i võistkonnas. Mõlemad said oma tahtmise – Vahtra etapivõidu ja Siskevicius üldarvestuse esikoha.

“Õnneks oskasid nad lõpus vennalikult asjad ära jagada. Korraks mõtlesin, et leedukas on nii ahne, et võidu peale minna, aga Normanil olid tugevad jalad ja olin kindel, et ta võtab etapi ära,” lausus Jakin.

Tartu GP galerii:

Reedese Tallinn-Tartu sõidu võitis Madis Mihkels (Team Ampler – Tartu 2024), 18-aastane tartlane oli parim ka noorte arvestuses. Täna lõpetas ta seitsmendana ja kokkuvõttes neljandana. Kangert katkestas.

Kõiki Tour of Estonia tulemusi vaata SIIT.