Seekordne finaal algas korraliku kaosega, kui kohtumise algust lükati koguni kolm korda edasi. Lõpuks algas mäng plaanitust 36 minutit hiljem. Avavile edasi lükkamise põhjuseks oli tõsiasi, et suur hulk Liverpooli poolehoidjaid ei pääsenud õigeks ajaks staadionile. Kui mitmel pool süüdistati selles Liverpooli fänne, siis inglaste sõnul oli põhjuseks korraldajate ja UEFA kehvasti planeeritud töö. Lõpuks läks fännide ohjamiseks käiku ka pisargaas. Finaali lõppemise järel teatas UEFA, et kaose põhjuseks olid võltspiletitega staadionile pääseda üritanud Liverpooli fännid.

Hilinemisega alanud kohtumises töötas paremini Reali plaan. Kaitses hoiti asju kontrolli all ja rünnakul lahendati üks olukord ära. Suure panuse Madridi klubi võitu andis nende puurilukk Thibaut Courtois, kes tegi koguni üheksa tõrjet. Mitmel puhul jäi tema vastu jänni Liverpooli ründeliini suurim staar Mohamed Salah.

Real on nüüd Meistrite liiga ajaloo kõige edukama klubina võitnud 14 Meistrite liiga trofeed. Seejuures on võidetud viimased kaheksa finaali, kus on mängitud. Liverpoolil on jätkuvalt kirjas kuus triumfi.

Enne mängu:

Finaalile läheb soosikuna vastu Liverpool, kes on sel hooajal võitnud juba Inglismaa karika ja ka liigakarika. Samal ajal on Liverpoolil rohkem probleeme vigastustega. Mohamed Salah on kindlalt mänguvalmis ja tervenenud on ka Virgil van Dijk. Rohkem on küsimärke Fabinho ja Thiago Alcantara kohal. Mõlemad on viimased treeningud kaasa teinud ja pidid olema väidetavalt mänguvalmis. Jääb aga küsimus, kas peatreener Jürgen Klopp tahab korraga väljakule saata mitu meest, kelle tervisliku seisundi osas on küsimärke. Pigem ennustatakse, et pingile võib jääda Thiago, kelle asemel kerkiks algrivistusse Naby Keita.

Tänavu juba Hispaania mistriks kroonitud Realil on muresid vähem. Umbes kuu aega on väljakult olnud eemal kaitsja David Alaba, kuid Madridi klubi juhendaja Carlo Ancelotti kinnitas juba nädala alguses, et Alaba jookseb laupäeval väljakule.

Eeldatavad algkoosseisud ja finaali jõudmise statistika:

Mida treenerid ütlesid?

Jürgen Klopp: „Real on Meistrite liiga ajaloos kõige edukamaks klubiks. Mitmed nende mängijad võivad juba võita viienda trofee ja peatreener neljanda. Meil ei ole sellist kogemust kusagilt võtta, kuid oleme ka ise jõudnud viie aasta jooksul kolmandasse finaali. See on väga eriline. Me ei mõtle praegu võitmisele. Meie eesmärgiks on mängida võimalikult kõrgel tasemel. See oleks suurepärane.”

Carlo Ancelotti: „Mul on kõikidest finaalidest head mälestused. Kaotasin 2005. aastal Liverpoolile (Liverpool ja AC Milan mängisid 3:3, kuid Liverpool võitis penaltitega 3:2), kuid just see mäng oli ilmselt minu hoolealuste üks paremaid esitusi finaalides. Meil on olnud piisavalt aega, et seekordseks finaaliks valmistuda. Oleme heas seisus. Elu näitab, kas sellest võitmiseks piisab. Jalgpallis võib teinekord juhtuda asju, mille üle kontroll lihtsalt puudub.”

Mida ütleb ajalugu?

Liverpool ja Real on Meistrite liiga finaalides omavahel varasemalt kohtunud kahel korral. 1981. aastal toimunud lahingus jäi 1:0 peale Liverpool. Sarnaselt tänavusela aastale mängiti ka toona Pariisis. Just seda finaali meenutavad Liverpooli fännid praegu meelsasti ja loodavad, et see fakt toob neile nüüd õnne.

Samas on see ka viimane finaal, mille Real on kaotanud. Seejärel on Madridi suurklubi mänginud seitsmes Meistrite liiga finaalis (1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018), mis on kõik lõppenud nende võiduga. Viimatises ehk 2018. aasta esikohalahingus mängiti samuti Liverpooliga. Kiievis toimunud mängus võidutses Real 3:1.

Meeskondade teekond finaali:

Kuidas on seekordsetel finalistidel varasemalt finaalides läinud?

Madridi Real on 13 tiitliga läbi aegade kõige edukam klubi Meistrite liigas. Liverpoolil on ette näidata kuus tiitlit, sellega jagatakse üldises pingerivis Müncheni Bayerniga kolmandat kohta. Napilt mahub nende ette AC Milan seitsme trofeega.

Madridi Real on Meistrite liiga võitnud 1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014., 2016., 2017. ja 2018. aastal.

Madridi Real on Meistrite liiga finaalis kaotajaks jäänud 1962., 1964. ja 1981. aastal.

Liverpool on Meistrite liiga võitnud 1977., 1978., 1981., 1984., 2005. ja 2019. aastal.

Liverpool on Meistrite liiga finaalis kaotajaks jäänud 1985., 2007. ja 2018. aastal.

Meistrite liiga kõige edukamad klubid:

  1. Madridi Real 13 tiitlit, 3 kaotust finaalis

  2. AC Milan 7 tiitlit, 4 kaotust finaalis

  3. Müncheni Bayern 6 tiitlit, 5 kaotust finaalis

  4. Liverpool 6 tiitlit, 3 kaotust finaalis

  5. FC Barcelona 5 tiitlit, 3 kaotust finaalis

  6. Amsterdami Ajax 4 tiitlit, 2 kaotust finaalis

  7. Manchester United 3 tiitlit, 2 kaotust finaalis

  8. Milano Inter 3 tiitlit, 2 kaotust finaalis

  9. Torino Juventus 2 tiitlit, 7 kaotust finaalis

  10. Lissaboni Benfica 2 tiitlit, 5 kaotust finaalis