USA läks juba mängu teisel minutil kohtumist juhtima, kui värava viskas Nate Schmidt. Soomlaste poolelt viigistas 17. minutil seisu Miro Heiskanen. 1:1 viigiseisul avakolmandik ka lõppes.

Teisel kolmandikul nähti viie minuti jooksul kolme väravat. Sakari Manninen viis perioodi viiendal minutil ülekaalust soomlased juhtima, kaks minutit hiljem taastas Sean Farrell viigiseisu. Kolm minutit hiljem pääses Soome taas juhtima, sedapuhku viskas värava Sami Vatanen. Soomlaste 3:2 edu püsis teise perioodi lõpuni.

Kolmandast perioodist oli täis tiksunud viis minutit ning soomlaste arvuline ülekaal oli just lõppenud, kui Joel Armia viskas Soome neljanda värava. Väravat taga ajanud USA jõudis lõpuks sihini kolm minutit enne normaalaja lõppu, kui tabamuse sai kirja Adam Gaudette. Viimastel minutitel väravavahita mänginud ameeriklased aga viigini enam ei jõudnud ning pidid poolfinaalis vastu võtma 3:4 kaotuse.

Soome jäähokikoondise fännid

Soome jõudis seega kolmandat MM-i järjest finaali. Kui 2019. aastal alistati finaalis Kanada, siis mullu võtsid kanadalased revanši. Üldse on Soome viimasest kaheksast MM-il jõudnud finaali nüüdseks juba viiendat korda.

USA jaoks jätkus aga nukker seeria. Viimati pääsesid ameeriklased MM-il finaali 1960. aastal, kui nad oma teise ja seni viimase MM-kulla võitsid.

Kell 18.20 algab teine poolfinaal Kanada ja Tšehhi vahel.