Norra ajaleht Dagbladet oli neljapäeval ilmunud uudisest hämmastunud. Norralased meenutavad, et Bolšunov oli 2020. aastal absoluutses tipus, võites nii MK-sarja kui Tour de Ski.

Dagbladet intervjueeris Norra antidopingukomisjoni eksperti Geir Holdenit, kes pidas RUSADA tegevust eriliseks, kuid rõhutas, et dopinguvastase töö kvaliteeti ei saa hinnata ainuüksi võetud proovide alusel.

"Testide sagedus aastatel 2020 ja 2019 ei ole ilmselgelt usaldusväärne," ütles Holden.

Ta rõhutas samas, et 2020. aastal takistas dopingutestijate tööd kogu maailmas ulatuslik koroonapandeemia.

Holden lisas, et Bolšunov on lisaks Venemaa antidopingule ka teiste organisatsioonide kontrolli all. Näiteks tuleb tal anda dopinguproove rahvusvahelisele suusaliidule (FIS).

"FIS viib samuti läbi sportlaste testimist ning saab neid kontrollida nii võistlusel kui ka väljaspool seda. Paljudel alaliitudel, sealhulgas FIS-il, on oma kohustuslikud nimekirjad, et saaks testida ka väljaspool võistlusi," ütles Holden. "WADA [maailma antidoping] reeglid näevad ette, et kohustuslikus nimekirjas olevat sportlast tuleb kolm korda aastas väljaspool võistlust testida."

Dagbladet toob välja, et kui RUSADA ei testinud Bolšunovi terve 2020. aasta jooksul kordagi, siis Norra antidoping tegi samal aastal 116-le Norra suusatajale kokku 454 dopinguproovi.

"Nende sportlaste seas on testide arv sportlase kohta väga erinev," rõhutas Holden.

TASSi uudise kohaselt on RUSADA 25-aastast Bolšunovi tänavu testinud neljal korral, mullu viiel korral. Venemaa suusastaar võitis mäletatavasti veebruaris toimunud Pekingi taliolümpiamängudel kolm kuldmedalit ning ühe hõbeda ja pronksi.