Djokovic alistas kõigest tund ja 44 minutit kestnud kohtumises sloveenlase Aljaž Bedeni numbritega 6:3, 6:3, 6:2. Serblane alustas kohtumist väga teravalt, kuid luhtas koguni esimesed viis murdevõimalust. Kuuendas geimis sai Djokovic aga lõpuks oma tahtmise kätte, asudes 4:2 juhtima ning enam tagasi ei vaadanud.

Kokku realiseeris maailma esireket 12-st murdepallist kuus. Bedene'il õnnestus teenida kõigest üks murdevõimalus, kuid võimaluseks see jäigi. Djokovic lõi kohtumise jooksul kokku üheksa ässa ning tegi ühe topeltvea. Sloveenia tennisisti vastavad numbrid olid neli ja kaks.

Neljandas ringis kohtub Djokovic argentiinlase Diego Schwartzmaniga (ATP 16.).

13-kordsel Roland Garros'i tšempionil Rafael Nadalil kulus kaheksandikfinaali jõudmiseks pisut rohkem aega, kuid kaks tundi ja 11 minutit kestnud kohtumises pidi Botic Van De Zandschulp (ATP 29.) siiski lõpuks hispaanlase 6:3, 6:2, 6:4 paremust tunnistama.

Hooaja teist suure slämmi tiitlit jahtiv Nadal jäi kohe avageimis oma pallingul raskesse seisu ning hollandlasel õnnestuski esimest setti murdega juhtima minna. Endine maailma esireket ei jätnud aga midagi juhuse hooleks ja võttis kohe järgmises geimis sevimurde tagasi. Esimese seti otsustava murdega sai Nadal hakkama kuuendas geimis. Teises ja kolmandas setis õnnestus 35-aastasel Nadalil vastase servigeim võidukalt lõpetada kahel korral.

Nadal realiseeris kokku 12st murdevõimalusest pooled. Van De Zandschulp teenis kokku kolm murdepalli, millest realiseeris üheainsa.

Kui Nadalil peaks õnnestuma järgmises ringis kanadalane Felix Auger-Aliassime (ATP 9.) alistada, siis läheks ta veerandfinaalis vastamisi just vana rivaali Djokoviciga. Varasemalt on mehed omavahel vastamisi läinud 58 korral, millest Djokovic on võitnud 30 ning Nadal 28.