Kanepi murdis kohe avageimis Gauffi pallingu, aga kaotas seejärel viis geimi järjest. Lõpuks õnnestus Kanepil küll üks murre tagasi võtta, aga Gauff võitis sellest hoolimata avaseti 6:3.

Teine sett algas vastupidiselt esimesele ja hoopis Gauff oli see kes murdega 2:0 juhtima pääses. Seejärel suutis Kanepi võita aga kolm järjestikust geimi ning omakorda ise 3:2 ette minna. Järgmised kolm geimi kuulusid taaskord Gauffile ja kuigi eestlannal õnnestus veel korra oma servigeimi hoida, siis paraku murdepallideni ta enam ei jõudnudki.

Kanepi lõi kohtumise jooksul kaks ässa ja tegi sama palju topeltvigu. Gauffi vastavad numbrid olid kuus ja viis. Üheksast murdepallist realiseeris Kanepi kolm ning Gauffil õnnestus kümnest murdevõimalusest enda kasuks kallutada viis.

Kohtumise statistika:

Enne kohtumist:

See kohtumine on kavas reedel Suzanne Lengleni nimelise väljaku teise matšina. Enne seda peetakse naisüksikmäng Amanda Anisimova (WTA 28.) ja Karolina Muchova (WTA 81.) vahel, mis algab meie aja järgi kell 12.00. Seega võiks Kanepi väljakule pääseda umbes kell 13.30-14.

36-aastane Kanepi on kõigest 18-aastase Gauffiga kohtunud korra, kui mullu Parmas võitis ameeriklanna tasavägise kohtumises 7:6 (6), 7:6 (7).

Kanepi ja Gauffi kohtumise võitja läheb kaheksandikfinaalis vastamisi kas venelanna Varvara Gracheva (WTA 71.) või belglanna Elise Mertensiga (WTA 32.).