25-aastane Kirves on Pärnuga võitnud erinevates sarjades igat karva medaleid. Tänavune hooaeg oli eriline - Kirves sai esimest korda kapteniks ja kohe tulid klubi ajaloo parimad tulemused. Lisaks Eesti meistritiitlile võitis Pärnu Eesti-Läti liigas pronksi.

"Kasvasime lõpuks nii kokku. Olime võistkonnana nii tugev perekond. Kui me saime jaanuaris satsi kokku, mõistsime üksteist ja suutsime kõik oma tugevused ära kasutada. Meil läks hooaja peale kolm-neli põlve, see oli ikka paha. Selles satsis on nii palju sisu, et lõpuks suutsime igast pasast välja tulla," rääkis Kirves.

Ääremängija sõnul saadi tänases kolmandas mängus oma mäng peale suruda teisel poolajal, mille jooksul finaalivastane Tartu Ülikool viskas vaid 21 punkti. Pärnu vastas sellele 35-ga, mida pole palju, aga täna oli enam kui piisav.

Pärnu hooaja algus kulges üles-alla. Võõrsil suudeti võita näiteks Riia VEF-i, aga Eesti-Läti turniiritabelis kõiguti play-off'i koha piiri peal. Kevadeks oli tegu hoopis teistsuguse võistkonnaga.

"Kui septembris või oktoobris oleks küsitud, siis ma poleks uskunud, et me eestikate finaalis oleme. Võib-olla finaalis küll, aga mitte meister. Ma arvan, et mitte keegi poleks seda öelda julgenud. Võib-olla alles pärast Eesti-Läti liiga finaalturniiri oleks osanud aimata," ütles Kirves.

Ta lisas, et kaks korda seeriates Eesti kauaaegse esiklubi Kalev/Cramo alistamine andis emotsionaaliselt nii võimsa süsti, et selle pealt oli finaalis hea mängida. Tartu üle saadud 3:0 seeriavõitu ei suutnud nurjata isegi põhimängujuht Alterique Gilberti vigastus ja võistkonda räsinud viirushaigus.

"Poolfinaalis oli Kalev/Cramoga väga raske seeria. Tulime sealt võistkonnana võitluslikult välja. Emotsiooni pealt, mis sealt saime, oli meil finaali kõvasti parem mängima tulla. Pidin haiguse tõttu esimese mängu vahele jätma, aga teleri vahendusel nägin, et emotsioon oli väga hea ja hoidsime seda lõpuni," lausus ta.