Boguslawski läbis tehnilise 3,7-kilomeetrise raja ajaga 5 minutit ja 14,88 sekundit, edestades teise ja kolmandana lõpetanud Team BikeExchange-Jayco meeskonna rattureid Alexander Edmondsoni (5.15,09) ja Kaden Grovesit (5.16,05).

Parima eestlasena sai Madis Mihkels (Team Ampler-Tartu2024) ajaga 5.22,20 viienda koha. Esikümnesse jõudsid veel kaks eestlast, kes mõlemad esindavad Eesti rahvuskoondist: kaheksanda koha pälvis Peeter Pruus ajaga 5.24,11 ja kümnenda kohaga lõpetas Oskar Nisu, finišeerudes ajaga 5.24,34.

„See oli väga raske, pidin terve raja maksimaalselt pingutama. Olen väga õnnelik, sest see on minu esimene suur võit. Eriti arvestades seda, et kohal on World Touri tiim BikeExchange. Järgnevad päevad üritan hoida kollast liidrisärki,“ rääkis proloogi võitnud Boguslawski.

Proloogi parima eestlasena lõpetanud Madis Mihkels rääkis, et sõidu ajal tekkis olukord, kus pika mereäärse sirge peal tulid rajale ootamatult ette kaks autot. „Kuigi selline asi juhtus, siis arvan, et võit poleks ikkagi reaalne olnud. Analüüsisin ka treeneriga ja arvatavasti oleksin olnud pigem kolmas või neljas,“ nentis Mihkels. Ees on veel kaks etappi, kus Mihkels üritab etapivõitu edasi püüda. „Eks ma unistan etapivõidust, oleks tore see kirja saada, kuigi BikeExchange tiimi arvestades kujuneb see raskeks,“ lisas ta.

Tour of Estonia jätkub reedel, kui pedaalitakse traditsiooniline Tallinn-Tartu GP (192,6 km). Tuuri lõpetab laupäevane Tartu GP (164,8 km).

Tour of Estoniale järgneb pühapäeval 41. Tartu Rattaralli, kus profiratturitega sõidab koos üle 2000 harrastaja. Valikus on 128, 60 ja 27 km distantsid.