NRK andmetel sai Välbe kõigist kandidaatidest kõige vähem hääli ega saa enam juhatuses jätkata. Venelanna häälesaagiks kogunes 48.

Näiteks valituks osutunud soomlane Martti Uusitalo sai 99 häält, teatab Ilta-Sanomat.

"Kõige vähem hääli ühele maailma suurimale suusariigile on selgeim signaal, mida sai anda, et Välbe ei peaks selles juhatuses osalema," ütles NRK spordikommentaator Jan Petter Saltvedt.

Itaalias Milanos toimuval kongressil valiti FISi juhatusse 18 liiget. Kandidaate oli 23. Valitud liikmed kuuluvad koos FISi presidendi ja kahe sportlaste esindajaga FISi nõukogusse, mille volitused kestavad 2024. aasta suveni.

Välbe ei soovinud FISi liikmete otsust üledramatiseerida. "Sellest pole vaja mingit kohutavat tragöödiat teha - ma ütleks nii. Juhtunu oli täiesti ootuspärane: kõik saavad aru, kui politiseeritud see sport praegu on. Rääkisin kolleegidega nii valimispäeval kui ka eelmisel päeval, nii et sain aru, et neil ei olnud midagi isiklikult minu vastu. See tähendab, et järgmised kaks aastat töötame ilma esindajata FIS-i nõukogus. Võib-olla kahe aasta pärast olukord muutub ja kindlasti kandideerin uuesti," ütles Välbe, vahendab Sport-Express.

Soome suusaliidu esimees Markku Haapasalmi oli juba aprillis teatanud, et ei kavatse Välbe kandidatuuri mingil juhul toetada, sest Venemaa suusajuht pole Ukraina sõda hukka mõistnud.

"Siin pole midagi keerulist. Mõistame tema (Välbe – toim) kandidatuuri teravalt hukka ja mul pole kavatsust teda juhatusse valida," ütles Haapasalmi toona.

Lisaks Soomele olid Välbe kandideerimise vastu avalikult sõna võtnud Norra, Rootsi ja Poola suusajuhid.

Jaga
Kommentaarid