Oodata on ka ligi poolsada tippjooksjat, kes kõik ihaldavad 10 km maanteejooksu Eesti meistritiitlit. Meeste seas astuvad favoriitidena võistlustulle Euroopa Meistrivõistluste maratonitiimikaaslased Roman Fosti (Sparta SS) ja Tiidrek Nurme (TÜASK). Neile pakuvad tihedat konkurentsi eelmisel aastal Raplas hõbeda võitnud Karel Hussar (SK Jooksupartner) ja mullune pronksimees Juri Kovaljov (Audentese SK).

Naiste seas lähevad kuldmedalit püüdma Laura Maasik (Nõmme KJK) ja Kaisa Kukk ( Tartu SS Kalev). Medalisoosikud on eelmisel aastal hõbedale tulnud Pille Hinn (Sparta SS) ja Helen Bell (Sparta SS).

Kogu Eesti Meistrivõistluste stardinimekiri on leitav siit: https://estonia.opentrack.run/et/x/2022/EST/10k22/competitor/

Eelregistreerimisel pani end eri distantsidele kirja ligi 1100 osalejat. Poolmaratoni distantsil stardib ka kiire keenlane Ibrahim Mukunga Wachira. Kokku ootavad korraldajad Raplasse ligi 1500 jooksjat.

Koroona-aastatest on taastumas ka võistluskeskuse EXPO ala ja meeleolu tulevad looma meie head koostööpartnerid ning sõbrad. Muusikat mängib Spido ja lõõgastuda saab Saku Peorekkas.