Pärnakad alistasid Paf korvpalli meistriliiga finaalseerias Tartu Ülikool Maks & Mooritsa mängudega 3:0. Viimaseks jäänud kohtumises võeti koduväljakul 73:60 võit.

Tegemist on esimese korraga, mil Eesti meistritiitel ründab väljapoole Tallinna ja Tartut.

Kolmas finaalmäng algas tasavägiselt ning avaveerandi võitis kodumeeskond tulemusega 23:20. Teisel perioodil jätkus võrdne heitlus ning poolajavileks pääses punktiga - 39:38 - ette Tartu meeskond. Kolmanda veerandi lõpuks oli uuesti ees Pärnu ning seda napilt 56:54. Kolme veerandi jooksul oli kõige suurem vahe olnud vaid seitse punkti, millega korraks juhtis kodumeeskond.

Mängu saatus otsustati viimase neljandiku esimese viie minutiga, mil Tartu sai vaid ühe punkti pärnakate üheteistkümne vastu ja jäi kaotusseisu 55:67. Robert Valge täpse kaugviske järel juhtis Pärnu 37. minutil juba 71:58 ja seda vahet tartlased enam tagasi mängida ei suutnud.

Pärnu parimad olid Valge 18 ja Andris Misters 16 punktiga. Võrdselt 12 punkti viskasid Arturas Valeika ja Artur Konontšuk.

Tartu parimaks tõusis Emmanuel Wembi, kelle arvele kogunes 13 silma ja seitse lauapalli. Braxton Huggins tabas mängust 11-st viskest neli ja piirdus 11 punktiga.

Pärnu võitis finaalseerias esimese mängu kodus 93:88 ja teise võõrsil 69:68.

Tänavune kodune korvpallihooaeg oli väga eriline, sest ükski Tallinna klubi finaali ei pääsenud. Eesti korvpallimeistrivõistlusi on peetud 1925. aastast ja seni polnud kunagi tiitel Tallinnast või Tartust välja läinud. Tartu Ülikooli võistkond on kogunud 26 kuldmedalit, järgnevad Tallinna Kalev 18 ja BC Kalev/Cramo 12 tiitliga.

Galerii

Esimene kohtumine:

Pärnus peetud esimese mängu võitis kodumeeskond 93:88, kuigi oskas maha mängida 22-punktilise eduseisu. Kolmandal veerandil algas Tartu suur tagasitulek ning kaheksandal minutil vähenes vahe vaid 64:66-le. Perioodi lõpuks juhtis Pärnu 71:66.

Otsustaval veerandil jõudsid tartlased ka viigini (76:76), ent lõpuminuteid mängisid kindlamalt ikkagi pärnakad. Kodumeeskond teenis raske võidu 93:88.

Teine kohtumine:

Tartu meeskond alustas seeria teist kohtumist kodupubliku ees maruliselt - nad tegid 8:0 spurdi ning juhtisid seejärel 13:2 ja 18:4. Avaveerand kuulus lõpuks kodumeeskonnale 28:10. Pärnu ei saanud mängust ühtegi punkti!

Teisel veerandajal Tartu eduseis pisut kahanes ning poolajapausile mindi kodumeeskonna juhtimisel 40:28. Kolmanda veerandi lõpuks oli tartlaste edu kahanenud juba 55:50-le.

Lõpuveerand kujunes tõeliseks põnevusheitluseks. Kui mängida jäi kaheksa sekundit, tabas Andris Misters kaugviske ja viis Pärnu esmakordselt (!) ette - 69:68. Tartu viimasel rünnakul viskas Emmanuel Wembi korvi alt mööda ja võit kuuluski Pärnule.

Kolmas mäng täispikkuses: