Põhjuseks esmaspäeval toimunud finaalseeria teise mängu järel toimunu, mille Pärnu Sadam võitis 69:68.

"Paf Korvpalli Meistriliiga finaalid on põnevuse ja intriigiga kogu spordiüldsuse tähelepanu tõmmanud korvpallile. Ühtegi ametlikku korvpallimängu ei saa pidada kohtuniketa. Käesolevaga mõistab Eesti Korvpalliliit täielikult ilma ühegi õigustuseta hukka Tartu Ülikool Maks & Mooritsa mängija Märt Rosenthali käitumise seoses kohtunike ründamisega meedia vahendusel ning saalis pärast teist finaalmängu," seisis pressiteates.

„Rõhutame ja austame, et kohtunikud on sama oluline osa mängust nagu seda on mängijad, treenerid, pealtvaatajad, telekommentaatorid või lauakohtunikud," lisas Eesti korvpaliliidu peasekretär Keio Kuhi. "Ma ei ole veel näinud ühtegi ametlikku mängu ilma kohtuniketa. Peame üksteisest lugu, lahendame oma probleemid viisakalt ja tsiviliseeritult.“

Seoses Tartu Ülikool Maks & Mooritsa mängija Märt Rosenthali käitumisega on Eesti Korvpalliliit langetanud otsuse teha klubile hoiatus kohtunike avalike kritiseerimise eest meedias ja trahvi 1500 eurot mängija poolse verbaalse rünnaku eest pärast mängu.

Mida täpsemalt Rosenthal pärast mängu kohtunikele ütles, pole välja toodud. Küll aga kritiseeris Tartu mängumees kohtunikke ka meedias.

„Ütlen ausalt, tänane kohtunikebrigaad... need mehed (Rain Peerandi, Mart Uuehendrik, Rainis Värv) peaksid kindlasti peeglisse vaatama. Kujutan ette, et Pärnu viskas 69 punktist 30 vabavisetest (tegelikult 23 – toim," rääkis Rosenthal esmaspäevase kohtumise järel. "Ei saa olla, et ühele poole annad (vaba)viskeid ja teisele ei anna. Ma ei ütle, et sellepärast kaotasime, sest me olime 20 punktiga ees, aga see ei ole normaalne.”

Täiendatud:

Delfi Sport palus kommentaari Tartu klubi mänedžerilt Robert Petersonilt. "Arvame, et Märdi käitumine ei olnud õige. Oleme klubis temaga sellest ka rääkinud," kommenteeris Peterson kolmapäeva õhtul. "Kui reeglid on sellised, siis meil ikka trahvi osas arvata on. Euroliigas ja ka teistes liigades trahvitakse selliste asjade eest."

Mida Rosenthal kohtunikele ikkagi ütles? "Mina seda olukorda pealt ei näinud ega kuulnud. Nägin ainult, mis kohtunike raportis seisis. Ta oli küll kriitiline kohtunike suhtes, aga ehk oli pigem Märdi emotsionaalsus see, mis (kohtunikke) häiris," arvas mänedžer. "Midagi hullu ta otseselt ei öelnud."

"Meie trahvile ei jää keskenduma, keskendume ikka homsele mängule ja loodame, et õnnestub seeria veel Tartusse tagasi tuua," lisas Peterson.

Pärnu Sadam juhib kolme võiduni peetavat finaalseeriat 2:0. Kolmas mäng toimub neljapäeval Pärnus.