Hõbeliigas ongi vaid A-alagrupp, kus lisaks mängivad Sloveenia, Rootsi ja Luksemburg. Grupi kaks esimest pääsevad finaali, mis toimub 2. juulil ning võitja tagab järgmiseks aastaks koha Kuldliigas.

Peatreener Alessandro Orefice rääkis Portugalis pärast esimest treeningut, et vaatamata väsitavale reisile oli trenn korralik. “Olen rahul, et tüdrukud pingutasid ja ei hoidnud end tagasi, see on tähtis, et ka väsinult ei hakata energiat säästma. Reis oli pikk ja lisaks on ju kaks tundi ajavahet, aga oleme valmis homme võitlema,” sõnas Orefice.

“Portugali naiskonnas mängib suurt rolli sidemängija (Ana Couto-toim), kes otsustab palju ja võib mängu käiku muuta. Ta on hea kvaliteediga ja tema ohjamine on kindlasti üks mängu võtmeid. Peame püüdma teda võrgust kaugel hoida ja servil agressiivsed olema.”

Eesti naiskond pidas Hõbeliiga eel kaks kontrollmängu Rootsiga ja sai ühe 2:3 kaotuse ning ühe 3:2 võidu. “Need mängud olid meie jaoks hea tasemega ja õigeks ettevalmistuseks. Sain ka noortest parema ülevaate ning mul on nüüd selles osas samuti suurem kindlus. Meie bloki-kaitse on juba päris korralik, oleme sellega ka palju vaeva näinud nii platsil kui videoruumis. Muidugi peame oma side-out´il veel stabiilsemaks muutuma, aga kokkuvõttes oleme seal, kus vaja,” lisas peatreener enne homset kohtumist.

Pärast Portugali sõidetakse edasi Luksemburgi ning minnakse sealse esindusega grupi teises mängus vastamisi pühapäeval kell 17.00.

Eesti koosseis Portugali ja Luksemburgi vastu:

Sidemängijad: Julija Mõnnakmäe, Karolina Kibbermann

Diagonaalründajad: Kertu Laak, Kadi Kullerkann, Nora Lember

Nurgaründajad: Silvia Pertens, Kristiine Miilen, Sonja Siimson, Nette Peit

Temporündajad: Eliise Hollas, Liis Kullerkann, Laura Parts

Liberod: Kadri Kangro, Janelle Leenurm

Eesti mängude ajakava Hõbeliigas:

25. mai kell 23.00 (Portugal) Portugal – Eesti

29. mail kell 17.00 (Luksemburg) Luksemburg – Eesti

4. juuni kell 20.30 (Sloveenia) Sloveenia – Eesti

8. juuni kell 17.00 (Tartu Ülikooli spordihoone) Eesti – Rootsi

12.06 kell 16.00 (Rootsi) Rootsi – Eesti

15.06 kell 18.00 (A.Le Coq Sport spordimaja) Eesti – Sloveenia

22.06 kell 18.00 (Tartu Ülikooli spordihoone) Eesti – Luksemburg

26.06 kell 17.00 (Tartu Ülikooli spordihoone) Eesti – Portugal