Kaotustejada algas Läti esireketil pihta kohe pärast kahte väga edukat turniiri Dubais ja Dohas, millest esimese ta võitis ja teises kaotas poolfinaalis Anett Kontaveidile. Dubais sai Ostapenko teiste seas jagu ka Iga Swiatekist, olles seega viimane tennisist, kes poolatarist maailma esireketit on nahutanud. Hetkel on Swiatekil käsil 29-mänguline võiduseeria.

"Läksin Miami turniirile juba randmevigastusega. Pärast seda võtsin kaks nädalat ravimiseks ning jätsin seetõttu vahele Billie Jean King Cupi ja Stuttgarti turniiri. Roomat ja Madridi oli pärast vigastust samuti keeruline mängida. Mul oli tunne, et ma tunnen veel valu, kuigi tegelikult ei tundnud. See oli rohkem peas kinni," rääkis Ostapenko.

"Sellistest mõtetest lahti saamine võtab aega. Tunnen, et trennis läheb mul väga hästi. Olen mänginud heade tüdrukute vastu palju punkte ning enamus neist võitnud, seega mul tuli see hea tennis lõpuks ka turniirile üle kanda. Tänane oli selles mõttes palju parem."

"See on minu jaoks eriline paik. Mulle meeldib siin alati mängida. Loodan, et olud on järgmistel päevadel paremad - ilm päikeselisem ja pallid kergemad. Eilse vihmasaju tõttu olid pallid täna eriti rasked, aga ma tulin sellega toime ja mängisin väga hea esimese seti. Teine sett oli pisut hullem, aga üldiselt tegin esimese matši kohta hea mängu," lisas Ostapenko.

Pärast viie aasta tagust üllatusvõitu on Ostapenko järgmisel neljal French Openil avaringist kaugemale pääsenud vaid 2020. aastal (kolmas ring). Küsimusele, millise tulemuse korral ta praegust turniiri kordaläinuks võiks pidada, vastas Ostapenko: "Võtan lihtsalt ühe mängu korraga. Ma ei taha ette mõelda. Keskendun oma järgmisele matšile ning loodetavasti suudan seal oma parimat tennist näidata."

Teises ringis ootab Ostapenkot prantslanna Alize Cornet (WTA 40.), kes purustas täna jaapanlanna Misaki Doi (WTA 98.) 6:2, 6:0.

Delfil õnnestus Ostapenkolt pärida ka sügisese Tallinna WTA 250 turniiri kohta. Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint ütles eelmisel kolmapäeval toimunud pressikonverentsil, et korraldajate eesmärk on ta turniirile mängima saada.

"Nägin küll, et see kalendris on, aga ma arvan, et seni polnud see veel minu plaanides, kuid muidugi võib kõik veel muutuda. Eks me näe. September on veel kaugel. Sinna on peaaegu kolm kuud minna," sõnas Ostapenko.