Pärnu kapten Mihkel Kirves on üks neist, kes jäi eelmisel nädalal haigeks. Reedel peetud esimese mängu jättis ta vahele, naasis täna pooltõbisena platsile ja andis endast kõik. Kirvese arvele jäi 28 minutiga 17 punkti ja 13 lauapalli.

"Haigus annab veel tunda. Häälest on tunda ning köha ja nohu on ka olemas," ütles Kirves. Tõestuseks katkestas tema jutu just köhahoog.

Kuigi Pärnu on viimastel nädalatel saanud ridamisi emotsionaalseid võite, mõlgub neil Kirvese sõnul endiselt meeles Eesti-Läti liiga finaalturniir. Seal kaotati poolfinaalis viimase sekundi viskest Viimsile. Nüüd, kui meistritiitel on nii lähedal, tuleb kõik platsile jätta.

"Riias saime ise valusalt emotsiooni pihta. Nüüd on olnud hea hetk, kus see tagasi saada," rääkis ääremängija.

Finaali teises mängus ei tulnud Pärnul alguses midagi välja. Õiget hoogu ei leitudki, sest väljakult tabati viskeid vaid 31 protsendiga. Tänu 19 ründelauale ja üheksale vaheltlõikele saadi tartlastest enam võimalusi ning see võidu aluseks oligi.

"Alguses eksisime kõige vastu, mis võimalik. Mängu saime tagasi kõva võitluse pealt. Uskusime kogu aeg, et võime tagasi tulla, ja lõpuks tulime ka. Mul isiklikult oli nälg eriti suur, sest eelmise mängu jätsin vahele," selgitas Kirves, kes pidi tagameeste koormuse vähendamiseks ka ise palju palli üle tooma. Pärnu põhimängujuht Alterique Gilbert taastub reie tagalihase traumast ja esmaspäeval ei mänginud.

"Sealt saime survet pisut vähemaks. Muidu oleks lühikesed ennast täiesti ribadeks tõmmanud," sõnas ta.

Pärnu peatreeneri Heiko Rannula sõnul köhisid pühapäevasel treeningul 11 mängijast kaheksa. Tartus võidukolmese tabanud lätlane Andris Misters mängis üldse kosmiliste jõudude toel.

"Andris viidi tund aega pärast esimese mängu lõppu kiirabisse. Tal oli umbes 39-kraadine palavik. Täna tiksus ta tahtejõu pealt. Põhimõtteliselt kõik on haiguse läbi põdenud, kes rohkem, kes vähem. See ei ole vabandus, sest play-off'is on kõigil vigastusi ja muresid, aga mängu alguses jäime Tartule füüsiliselt täiesti alla. Esimestel rünnakutel võeti Siim-Markus Postilt lihtsalt pall käest ära. Sellised asjad tõmbavadki tooli alt ära," rääkis Rannula.

Heiko Rannula (keskel).

Aga Pärnu lohistas tooli uuesti omale kohale tagasi. Lisaks võitlusele pandi täppi ka taktikaga.

"Võtsime kaitses mõned riskid. Jätsime teatud mehed vabaks, keskendusime teistele. Aga ikkagi – Emmanuel Wembi individuaalse kaitsmisega ei ole ma üldse rahul. Jäime väga pehmeks. Braxton Huggins sai paar väga meisterlikku korvi, paar korda magasime ise maha. See tuleneb meie praegusest vormist. Me ei ole nii teravad, kui peaksime," selgitas peatreener.

Huggins viskas 29 ja Wembi 18 punkti, ülejäänud tartlased Pärnule pahandust ei teinud. Risk õigustas ennast, sest jättes Hugginsi välja, tabas Tartu kolmeseid 19-st kaks.

Järgmine mäng peetakse neljapäeval Pärnus. Rannula hinnangul tulevad kaks puhkepäeva Pärnule kasuks ja ta loodab, et haiguste mõttes on kehvem periood möödas.

"Pean poiste ees mütsi maha võtma. Alati võib nokkida, aga võit on võit. Hambad ristis lõpuni võitlemine näitab meie sisu," ütles ta.

Võimalik, et Gilbert suudab neljapäeval platsile naasta. "Tegelikult oli see teada, et ta teises mängus kaasa ei tee. Homme on puhkepäev ja kolmapäeval vaatame juba tõsisemalt, mis seisus ta on."