Portugali ralli eel soomlasele rallivõitu ei ennustatud, sest Rovanperä pidi MM-sarja üldliidrina hakkama teistele teed puhastama. Reede lõpetas Rovanperä aga teisena, laupäeva õhtul kerkis ta tiimikaaslasest Elfyn Evansist mööda ja hoidis seejärel liidrikohta lõpuni välja.

"Võit oli kindlasti ka meile veidi ootamatu," tunnistas Rovanperä Toyota pressiteate vahendusel. "Reedel esimesena startides ma ei arvanud, et suudame võidu eest heidelda. Suutsime aga liidrite kannul püsida ja sealt edasi ehitada."

"Meil oli kogu aeg hea kiirus ja ralli möödus probleemivabalt. Maksimumpunktide korjamine oli väga hea," jätkas soomlane, kes võidutses ka punktikatsel. "Suur tänu kogu tiimile. Nägime sel nädalavahetusel rasketes tingimustes paljudel probleeme, aga meie auto oli perfektne nagu alati. Tiimis võivad kõik tulemuse üle väga uhked olla."

Rovanperä edu konkurentide ees on mäekõrgune. Ta edestab Thierry Neuville'i (Hyundai) 46 ja Toyota sõitjat Takamoto Katsutat 78 punktiga. Ott Tänak (Hyundai) on soomlasest maas 79 silmaga.

Autoralli MM-sari jätkub 2. - 5. juunini toimuva Sardiinia etapiga. Seal peab Rovanperä taas esimesena startima.