Tartu Ülikool mängis Eesti meistrivõistluste finaalis viimati 2018. aastal, kui igipõlisele rivaalile BC Kalev/Cramole kaotati 0:4. Viimati jäi Eesti meistritiitel ülikoolilinna aastal 2015, mil toonane TÜ/Rock kalevlased 4:1 seljatas. Sellega lõpetati viieaastane ootus, kui enne seda krooniti Tartu tiim Eesti parimaks aastal 2010, mil finaalis saadi 4:2 jagu Rakvere Tarvast.

2015. aasta finaali viimases mängus oli publikuarv 1890. Toona mängiti veel vanas saalis, kus istekohtade arv oli 1500. Et inimesed täitsid ka vahekäigud ja lisati paar pingirida, kasvas publikuarv ligi 400 inimese võrra. Pärast seda polegi Tartu Ülikooli meeskond kodumängudele nii palju rahvast kohale meelitanud. Täna on võimalik see arv ületada.

Tartu Ülikooli akadeemilise spordiklubi juhatuse liige Ivo Hunt ütles Delfile, et võrreldes tänavuse poolfinaali teise mänguga, mida vaatas Tartus kohapeal 1137 inimest, on eelmüük läinud poole jõudsamalt. Plaani järgi mahutavad täna tribüünid umbes 2000 inimest. Lahti on tehtud otsatribüün, varu jääb veel mängijate taga oleva tribüüniosa arvelt.

"Kui kõik tribüünid oleks lahti, mahuks halli 2500 inimest," ütles Hunt. "Kui palju rahvast täna tuleb, sõltub paljuski ka kohapealsest müügist. Seni on eel- ja kohapealse müügi suhe olnud umbes pooleks."

Pileteid saab eelmüügist osta Piletitaskust.

Koduse korvpalliliiga mängudeks pole Tartu uues saalis varem otsatribüüni lahti tehtud. Saali publikurekord tehti 2019. aastal peetud Eesti-Läti ja Soome meistriliiga Tähtede mängul. Siis oli kohapeal üle 2000 pealtvaataja.

Kolme võiduni peetava seeria esimese mängu kaotasid tartlased Pärnu Sadamale 88:93. Esmaspäeva õhtul on neil võimalus kodupubliku ees seeria viigistada. Reedel vaatas Pärnus esimest mängu 1410 inimest, tegemist oli Pärnu korvpalli rekordarvuga.

Õhtuse mängu eel meenutabki Delfi Sport vanadest finaalseeriatest kokku pandud galerii abil, kuidas varasematel aastatel on Tartu publik finaalis oma mängijatele kaasa elanud.