Kohtumine peetakse väljaku teise matšina. Esimeseks mänguks kell 12 on meeste üksikmäng boliivlase Hugo Dellieni ja austerlase Dominic Thiemi vahel.

Kanepi treenis täna Jean Boini nimelisel Roland Garrosi harjutuskeskuses, mis asub põhiväljakutest viieminutilise jalutuskäigu kaugusel. Teel trennist õhtusöögile andis Kanepi treener Indrek Tustit Eesti ajakirjanikele välkintervjuu.

Kui loosi nägid, siis millised mõtted sul tekkisid?

Alati tahad ju saada nii head esimese ringi vastast kui võoimalik. Kindlasti ei taha sa sõltumata turniirist esimeses ringis kokku minna kellegagi, kes on maailmas esimene, teine või kolmas või võitnud suuri slämme. Ikka tahad ju vastast, kelle puhul tead, et sul on 90 või 80 protsenti šanss teda võita. Slämmil lihtsaid vastaseid pole. Mõni sobib paremini, mõni halvemini. Muguruza pole kindlasti lihtne vastane.

Millist mängu Kaia peab mängima, et Muguruzat võita, ja vastupidi, kuidas Muguruza eeldatavalt Kaia vastu mängib?

Mõlemad peavad oma mängu hästi ära mängima. Kui üks mängib oma tasemest allapoole, siis on mõlemal raske.

Kas niisuguse kaliibriga ja nii tuntud mängija vastu teete veel mingit eraldi ettevalmistust ka?

Kaia on mänginud temaga ainult korra. Ikka vaatad ja valmistud ette nii palju kui võimalik. Muguruza mänge on õnneks palju leida, ei ole keeruline otsida.

Mis sa nende väljakute kohta ütleksid? Kas on eelmise aastaga mingit erinevust tunda?

Kindlasti on erinevus selle ajaga võrreldes, kui turniir toimus sügisel (2020. aastal). Kindlasti erinevad nad teiste turniiride liivaväljakutest. Neid ei saa võrrelda Madridiga ega selle Pariisi turniiriga, kus Kaia eelmisel nädalal mängis. Roomaga on need ilmselt kõige sarnasemad.

On teil aimu ka Simon Mathieu väljaku omadustest, kus homne mäng toimub?

Sellel pole me kunagi mänginud. See ehitati alles kaks aastat tagasi. Mäletan, et kui see avati, käisin seal vaatamas ühte või kahte mängu. Tundus kiire. Üks mängijatest oli Andrei Rubljov, aga tema mängud tunduvadki kiired, nii et seda vast ei saa väljaku süüks panna.

Neljandas ringis võib Kaia Anetiga vastamisi minna. Kas selline vastasseis ja selleni jõudmine võiks Kaiat kuidagi ekstra motiveerida?

Kõigepealt tuleks esimesest ringist edasi saada, mis on keeruline. Hakata mõtlema, kes mul neljandas vastu tuleb, kui sul on French Openi võitja esimese ringi vastaseks... Ütleme nii, et see pole otseselt homse päeva probleem.

Kas Kaia on hetkel sellises vormis, nagu te tahaksite?

Loodame. Raske öelda. Alati tahaks ju paremas vormis olla, nii heas kui üldse võoimalik. Kas ta täna sellises vormis on? Loodetavasti on.