Tänak alustas päeva kümnendana, aga 12. kiiruskatsel pidi Adrien Fourmaux (M-Sport). rehvi vahetama ning langes seetõttu eestlasest mööda. Ralli pikimal 37,24 km pikkusel katsel suutis Tänak kõvasti ka teiste M-Sport sõitjate vahet vähendada. Ta kaotab Greensmithile 47,4, Craig Breenile 53,8 ja Pierre-Louis Loubet'le 1.03,5-ga.

Laupäevase teise katse järel tõdes Tänak, et ei leia endiselt Hyundai Rally1 masinaga Portugalis õiget tunnetust. "Esimene katse polnud seis eriti hea, teisel katsel läks asi juba päris vales suunas," vaatas Tänak hoolduspausil WRC All Live eetris hommikule tagasi. "Kolmandal katsel oli asi jälle paremas suunas. Õpime edasi."

"Oleme (ideaalist) veel kaugel. Kilomeetrite hulk kruusal on meil olnud peaagu olematu. Me ei tea veel kõike, mida peaksime," jätkas Tänak. "Täna on võimalus autot paremini tundma õppida."

Hommikustel katsetel oli Tänak ainus, kes võttis kaasa ainult pehme seguga rehvid. Tänaku valik tasus ära, sest mitmed sõitjad kurtsid katsete järel, et kõvadega rehvidega oli pidamise leidmisega suuri probleeme. "Raske on öelda, mis võiks õhtul olla õige valik," lisas Tänak.

Portugali ralli jätkub kell 16.38, kui kavas on Vieira do Minho (21,57 km) teine läbimine.