Oluline fakt on, et kuu aega tagasi sama sarja avaetapil võitis Eesti samas koosseisus ajaloos esimese medali, tol korral pronksmedali.

17. mail toimusid plokkvibu võistlusklassides kvalifikatsiooniringid, mille Eesti koondis lõpetas kolmandal kohal, punktisummaga 2054. Tubli tulemuse teinud eestlannad 1/8-finaali laskma ei pidanud ning 1/4-finaali duelllid Mehhiko naiskonna vastu võideti tulemusega 230:227.

Poolfinaali Türgi naiskkonna vastu oli tasavägine, kuid eestlannad suutsid tugevad konkurendid alistada tulemusega 224:223.

21. mail toimunud finaal oli kuni kolmanda laskmisvooruni äärmiselt tasavägine, kuid siis saavutas Korea naiskond edumaa ja võitis eestlannasid tulemusega 232:228.

Täna tegid Eesti plokkvibu tipplaskurid ajalugu ka segavõistkonnana (Lisell Jäätma ja Robin Jäätma), alistades väga rasked vastased - Iraani, Kolumbia ja India - ja jõudis esikohamatšile. Finaalis oli vastaseks Hiina Taipei segapaar, kellele tuli alla vanduda tulemusega 144:148. Lisell Jäätma ja Robin Jäätma võitsid seega hõbemedali.

Jäätma kommenteeris oma saavutust järgmiselt: "Igakord ei tule nii välja nagu plaanid, kaotustest saab ainult õppida. Eks hooaja algused on keerulised ja tuulistes oludes on vähe võisteldud."

Treener, Maarika Jäätma arvas peale medalivõitu järgmist: "Erilist rahulolu tunnet ei ole, matšid olid võidetavad. Naiskonna laskmisel jäime veidi ajahätta ja sellest tulenevalt tuli sisse ka lohakaid laske. Segavõistkondlikus duellis mängis väga suurt rolli tuul, mis keerutas korralikult ja millest aru saamine oli keeruline. Kuid kokkuvõtteks oli hommiku poolik edukas ja tiimide kaks hõbemedalit kõva saavutus. Eks paistab mis individuaalsed duellid toovad. Kaks matši on veel ees."

Individuaalselt saavutas Robin Jäätma tugevas meeste konkurentsis kõrge 9. koha. Meeri-Marita Paas lõpetas võistluse samuti tublil 9. kohal. Maris Tetsmann pidi aga avaringis vastase kahepunktilist paremust tunnistama ning lõpetas võistluse 33. kohaga. Liselli teekond individuaalselt jätkub täna nelja parema hulgas.