Kuigi Red Bulli masina rooli pääsenud Vips ei saanud võimalust kiireimat ringiaega üritada, pidas ta saadud kogemust "hämmastavaks".

"Jah, hämmastav," sõnas 21-aastane eestlane oma esimese kogemuse kohta vormel-1 võistlusnädalavahetusel. "See oli tõesti töine sessioon, mul polnud plaanis kiiret ringi teha, pidime lihtsalt aerokaardistamise tegema, nii et ei mingit DRS-i, KERS-i ja muud, lihtsalt ringi sõitmine, mis võttis osa pingest maha."

Vips lisas, et treeningu lõpus avanes tal võimalus ka kiiret ringi teha, kuid selle nurjas tihe liiklus rajal.

"Olime siin graafikus, omamoodi isegi veidi graafikust ees, nii et tegelikult pidin lõpuks saama kiire ringi sõita, aga paraku oli liiklus suur. Ma saan aru, miks F1 on nii raske, sest need sessioonid on väga heitlikud," lausus Red Bulli noortesüsteemi kuuluv Vips.

Vips sai kohtunikelt ka noomituse, sest jäi ohtlikult ette Mercedese piloodile George Russellile. Selle intsidendi süü võttis enda peale Red Bulli meeskond, kes oli tarkvaraprobleemide tõttu palunud Vipsil hoo maha võtta.

Vips, kes asendas vabatreeningul Sergio Perezit, läbis Kataloonia ringrajal 23 ringi ning kaotas kiireimat aega näidanud Charles Leclercile (Ferrari) 4,3-sekundiga. 20 sõitja konkurentsis oli ta kõige aeglasem, aga nagu juba öeldud, ei saanudki eestlane kiiret ringi sõita, mistõttu pole võrdlus õiglane.

Eilsel F2 etapil sai Vips kvalifikatsioonis kõrge teise koha. Ta kaotas võitnud Jack Doohanile (Virtuosi) vaid 0,023 sekundiga.