Nimetatud otsuse põhjuseks on Wimbledoni korraldajate otsus, et Ukraina sõja tõttu ei lubata Venemaa ja Valgevene mängijaid turniirile.

"Suure kahetsusega ja vastumeelsusega ei näe me muud võimalust," seisab ATP põhjenduses, miks nad 27. juunil algava Wimbledoni turniiri edetabelipunktideta jätavad. "Wimbledoni otsus õõnestab meie alustõdesid ega järgi ATP edetabelisüsteemi."

WTA teatas, et see oli "raske otsus".

"Meie seisukoht tugineb WTA mängijate võrdsete võimaluste kaitsmise põhimõttes, sest nad on individuaalmängijad. Kui me seda seisukohta ei võta, siis loobume oma aluspõhimõttest ja laseme WTA-l saada eeskujuks rahvusliku diskrimineerimise toetamisel teistel üritustel ja teistes maailma piirkondades," märkis WTA.

Rahvusvaheline Tenniseliit (ITF) ei jaga Wimbledonis edetabelipunkte juunioridele ja ratastoolitennistidele. Ka ITF leiab, et Venemaa ja Valgevene tennisistid peaksid Wimbledonis saama mängida neutraalsete sportlastena.

Wimbledoni korraldavad AELTC ja Inglismaa tenniseliit (LTA) on rahvusvaheliste tenniseorganisatsioonide otsuses pettunud.

"Usume, et need otsused on ebaproportsionaalsed, arvestades selle olukorra erandlikke ja äärmuslikke asjaolusid ning olukorda, millesse me sattusime. Me ei soovi jätkuvalt leppida sellega, et Wimbledoni edu või osalemist kasutatakse ära Venemaa režiimi propagandamasina poolt," teatasid Wimbledoni korraldajad.