Pärnu peatreener Heiko Rannula pärast mängu õnnest ei säranud. Võit küll tuli, aga kaitses oli tema sõnul suuri puudujääke ja lisaks sai esimesel veerandajal vigastada pärnakate põhimängujuht Alterique Gilbert.

Kuue minutiga kolm vaheltlõiget teinud ameeriklane tõmbas ära reie tagalihase. Kui hullusti, oli Rannulal vahetult pärast mängu keeruline öelda.

„Kui seal on rebend siis, teises mängus kindlasti ta ei osale. Aga vaatame päev-päevalt,” ütles Rannula.

Vaata hetke, kus Gilbert viga sai:

Pärnu koosseisust puudus ka kapten Mihkel Kirves. Tegu polnud jalavigastusega, mis ta poolfinaalseeria esimesest mängust eemale jättis, vaid haigestumisega. „Kirvesel on tavaline külmetushaigus, mitte koroona. Täna oli veel palavik, loodetavasti saab ta sellest jagu,” lausus Rannula.

Seeria teine kohtumine peetakse esmaspäeval Tartus ja ka enne kolmandat mängu on kaks puhkepäeva. Seega on graafik Pärnu jaoks pigem armuline.

Pärnu ei lasknud esiti ennast kahe põhimängija puudumisest segada ja esimesel poolajal juhiti kuni 22 punktiga.

„Sellise publikuga adrenaliini pealt panedki,” põhjendas Rannula hoolealuste head algust. „Teisel poolajal kadus jalgadest jõud ära ja hakkasime Al-ist (Gilbertist – A.K.) puudust tundma. Kohati kadus kontroll rünnaku üle ära. Peame asjad üle vaatama ja paanikat vältima.”

Enne seeria algust toonitas Rannula Tartu võtmemängijate pidurdamise tähtsust. Reedel lasti kõige enam hullata Emmanuel Wembil, kes viskas suurepärase tabavuse juures (14-st 11) 23 punkti. Tartu skooriliider Braxton Huggins suudeti esimesel poolajal hoida nelja punkti peal, aga lõpuks kogus ta üleplatsimehena 24 punkti.

„Pooled Hugginsi lay-up’id (korvi alt lähivisked) tulid kaitses puuduliku positsioonivaliku pealt. Video pealt on üks asi vaadata, aga kui mängus selle läbi teed, siis teine. Tartus peame kaitses kõvasti paremini mängima. Usun, et rohkem siin seerias 90-punktilisi mänge ei tule,” sõnas Rannula.

Mazurs: finaalides ei tohi selliseid pallikaotusi teha

Tema Tartu ametivend Nikolajs Mazurs oli pärast mängu ülimalt morn. Erinevalt Pärnust said neil kaasa teha kõik põhimängijad, aga ometi kaevati endale esimesel poolajal sügav auk.

„Finaalides ei tohi selliseid pallikaotusi teha,” viitas Mazurs esimesele veerandile, kus Tartu pistis palle otse vastaste kätte. Külalised tegid esimesel veerandil kaheksa pallikaotust. Hiljem suudeti mänguvahendit paremini enda käes hoida, lõpuks oli pallikaotuste arv 14.

„Meie pallikaotuste tõttu saigi Pärnu ette. Pärast seda oli meil raske mängu tagasi tulla. Kõige enam peame järgmiseks mänguks parandama just pallikaotuste arvu ja lauavõitlust,” rääkis ta.

Juhtub harva, kui mõlemad võistkonnad saavad kätte rohkem ründe- kui kaitselaudu. Ometi see täna Pärnus nii oli. „Tekkis palju ebavõrdseid vahetusi ja lauavõitluses kasutati see ründava tiimi poolelt ära,” põhjendas Mazurs seda anomaaliat.