21-aastasest Vipsist sai üldse esimene eestlane, kes on vormel 1 sarja võistlusnädalavahetuse vabatreeningul osalenud.

Tänavuse hooaja reeglid näevad ette, et kõik kümme vormel 1 võistkonda peavad vähemalt kahe etapi esimesel vabatreeningul võimaluse andma uustulnukast sõitjale. Käesolevaks nädalavahetuseks langes võimalus just Vipsile.

Vips asendas vabatreeningul Sergio Perezit ja seega sai ta Barcelona ringrajal oma aegu võrrelda ka valitseva maailmameistri Max Verstappeniga.

Vips läbis tunniajasel treeningul 23 ringi ning kaotas kiireimat aega näidanud Charles Leclercile (Ferrari) 4,3-sekundiga, mis tähendas viimast ehk 20. aega. Leclercile järgnesid tema tiimikaaslane Carlos Sainz Jr (+0,079) ja Red Bulli esinumber Verstappen (+0,336).

Ilmselgelt ei seadnud Red Bull noorele eestlasele eesmärgiks võimalikult kiiret ringiaega välja sõita. Treeningu ülekandes pakuti, et Vipsi ülesanne oli testida rehve.

Vips sattus ka ühte instidenti, kui jäi ohtlikult ette Mercedese sõitjale George Russellile, ent õnneks avariid ei juhtunud.

Loe, kuidas sündmused esimesel vabatreeningul arenesid:

  • Vips on siiani läbinud kolm ringi ja saanud oma kiireimaks ajaks 1.32,100, mis on hetkel 16. tulemus. Kiireim on ajaga 1.22,394 Red Bulli esisõitja Max Verstappen.

  • Pärast seda läks eestlane boksi. Kui Vips uuesti rajale tuli, parandas ta oma aega mõne sekundiga - kaotust Verstappenile (1.21,876) nüüd 7,892 sekundit -, kuid kokkuvõttes on ta langenud 17. kohale.

  • Ilmselt pole Red Bulli meeskond seadnud Vipsi eesmärgiks võimalikult kiire aja väljasõitmist. Pakutakse, et Vips peab keskenduma rehvide testimisele.

  • Seejärel kihutas uue kiireima ringiaja välja Carlos Sainz (Ferrari), kes sai kirja 1.19,907. Vips on langenud 20. kohale (+9,940). Eestlasel on hetkel kirjas 12 ringi.

  • Vips sai treeningu lõpus alla ka pehmed rehvid ja sõitis välja oma päeva parima 1.25,485, kuid see oli endiselt 20. tulemus. Liidrile Leclercile (1.19,828) kaotas Vips 5,657 sekundiga.

  • Treeningu lõpus jäi Vips ohtlikult ette George Russellile, ent avariid siiski õnneks ei juhtunud. Kohtunikud asusid seda intsidenti ka uurima.

  • Vips tegi lõpuks 23 ringi ning jäigi 4,3-sekundilise kaotusega võitnud Leclercile viimaseks ehk 20mdaks. Leclercile järgnesid tema tiimikaaslane Carlos Sainz Jr (+0,079) ja Verstappen (+0,336).

  • Juba täna õhtul seisab Vipsil ees ka F2 sarja kvalifikatsioon.

Esimene vabatreeningu tulemused: