Dortmund lõpetas tänavuse Bundesliga hooaja teisel kohal, võitjast Müncheni Bayernist jäädi maha kaheksa punktiga. Viimasest seitsmest liigamängust kaotati kolm.

Meistrite liigas saadi oma alagrupis Amsterdami Ajaxi ja Lissaboni Sportingu järel kolmas koht, edestati Besiktast. Euroopa liiga play-off-ringis kaotati kahe mängu kokkuvõttes 4 : 6 hilisemale finalistile Glasgow Rangersile.

"Borussia Dortmund ja treener Marco Rose lõpetavad koostöö. See oli neljapäevase intensiivse hooaja analüüsi tulemus, kus Rosega olid koos Hans-Joachikm Watzke (juhatuse esimees), Michael Zorc (spordidirektor), Sebastian Kehl (mängijate osakonna pealik) ja Matthias Sammer (konsultant)," seisis klubi pressiteates.

"Hans-Joachim Watzke, Michael Zorc ja Sebastian Kehl tänavad Marco Roset tehtud töö, tema suure pühendumuse ja usalduslike arutelude eest ning soovivad talle edasiseks era- ja spordieluks palju edu."

Rose lausus: "Vaatamata raskele hooajale, milles oli palju kaalutlematuid asju, uskusin, et meie teekond jätkub. Meie vestluse käigus jäi mulle mulje, et kõigil vastutavatel isikutel seda veendumust enam pole. Lõpuks otsustasime üheskoos koostöö lõpetada."