Mängu tipphetked:

Avaveerandi keskel, kui Pärnu juhtis 16:9, tõmbas Alterique Gilbert reielihase ära ja pidi platsilt lahkuma. See oli pärnakatele valus löök, sest neil oli täna puudu ka haigestunud Mihkel Kirves.

Pärnu võitis vaatamata kahe põhimehe puudumisele avaveerandi 31:19. Teisel perioodil kasvas suurepärasesse hoogu sattunud Pärnu edu korraks juba 22-punktiliseks (53:31). Avapoolaja lõpuminutitel suutis Tartu vahet oluliselt vähendada ning pikale vaheajale mindi kodumeeskonna eduseisus 54:40.

Kolmandal veerandil algas Tartu suur tagasitulek ning kaheksandal minutil vähenes vahe vaid 64:66-le. Perioodi lõpuks juhtis Pärnu 71:66.

Otsustaval veerandil jõudsid tartlased ka viigini (76:76), ent lõpuminuteid mängisid kindlamalt ikkagi pärnakad. Kodumeeskond teenis raske võidu 93:88.

Pärnu Sadama parimaks tõusis 20 punkti visanud ja seitse resultatiivset söötu andnud Andris Misters. Ivo Van Tamm viskas 17 punkti ja võttis üheksa lauapalli. Kaksikduubli teinud Arturas Valeika panustas võitu 12 silma ja 10 lauda. Gilberti arvele jõudis viie mänguminutiga koguneda kaks punkti ja kaks resultatiivset söötu.

Tartu poolel tõid Braxton Huggins 24 ja Emmanuel Wembi 23 punkti.

Seeria teine mäng on esmaspäeva õhtul Tartus.

Tartu lülitas veerandfinaalseerias mängudega 3:0 konkurentsist TalTech/Optibeti. Pärnul tuli finaali pääsemiseks pidada Kalev/Cramoga viiemänguline seeria ja sealjuures tuldi välja raskest 0:2 kaotusseisust.

Meistriliigas on klubid tänavu kohtunud kolmel korral ja mängudega 2:1 on peale jäänud Pärnu. Karikavõistluste veerandfinaalis jäi 2:0 peale aga hoopis Tartu.

Mäng täispikkuses: