Maailma 112. number korraldas stseeni eelmise aasta augustis Northern Ireland Openi kvalifikatsioonis. Juhtumi käsitlemine jõudis WST-s lõpule alles nüüd.

35-aastasele O'Neillile määrati kahe turniiri pikkune võistluskeeld ning 1500-naelane trahv. Lisaks peab ta tasuma veel 3500 naela, mille kohta pole täpsustatud, kas see on juhtumi menetluskulu või tekitatud kahju. Võistluskeeld jätab ta eemale eelseisvatelt Championship League ja European Masters turniiridelt.

"Süüdistuse kohaselt oli Mr. O'Neill oma matši hommikul purjus ning tegi kohatuid kommentaare ja žeste kahe naistöötaja suhtes. Siis mängis ta oma kvalifikatsioonimatši veel alkoholi mõju all olles," seisab Maailma Piljardi- ja Snuukri Liidu (WPBSA) pressiteates, vahendab Eurosport.

See pole sugugi esimene kord O'Neillil võistluskeeld saada. Eelmisel aastal pidi ta samuti kaks turniiri vahele jätma, sest oli taas käitunud ebaviisakalt hotelli ja WST töötajate suhtes ja rikkunud hotelli reegleid. 2020/2021 hooajal sai ta tingimisi trahvi kohatute kommentaaride eest sotsiaalmeediasse postitatud otsestriimides. Viimase karistuse määramisel arvestati alaliidu sõnul ka varasemaid rikkumisi.