Viljandi HC-l punkte vaja polnud, aga Raasiku/Mistra vajas võitu, et jätta võimalus neljas koht HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi eest ära napsata. Mõlemal meeskonnal nappis vasakukäelisi tagamängijaid, sest Raasikul puudu lisaks vigastatud Rauno Koplile ka Marko Slastinovski ning Viljandil ei teinud kaasa Andrei Basarab.

Külalised kasutasid avavilest alates rünnakul väravavahi asendamist seitsmenda väljakumängijaga – taktikat, mida polnud sel hooajal eriti tihti pruugitud. Eksperimendil pikka iga polnud, sest raasikulased saatsid kolm korda palli üle väljaku tühja puuri ja Vladislav Naumenko värava järel juhiti 4:1.

Viljandi rünnak ei saanud tuure üles ja võõrustajad karistasid kiirrünnakutega. Rauno Ausi tabamuse järel oli 11. minutil seis 7:4 ning kahe-kolme peal püsis vahe tosin minutit. Siis hakkas mulkide rünnakumootor tööle, tehti 6:1 vahespurt ja Ott Varik realiseeris karistusviske seisuks 13:11. Naumenko vähendas poolajasireeniga vahe minimaalseks.

Teise pooltunni esimene kolmandik kulges sarnase käsikirja järgi – Viljandi rebis kolmega juhtima, Raasiku vähendas vahe ühele. 39. minutil tuli Naumenko karistusviskest veel 17:16, siis põgenes külalismeeskond eest. Hästi leiti paremalt äärelt Oliver Ruut, kes tegi seisuks nii 21:16 kui 48. minutil ka juba 24:17.

Viljandi võidus enam kahtlust polnud ning lõppskoorina särasid tablool numbrid 28:23. Hõbemedalid kaela saanud mulkide kasuks viskas Mihkel Lõpp viis ning Ruut, Kristo Voika ja Hendrik Koks neli väravat. Kaotajate täpsemad olid ukrainlased – Naumenko tabas kümme ja Juri Sohhorovitš viis korda.

Raasiku/Mistra kogus hooajaga üheksa punkti, ent peab lõppkohta ootama neljapäevase SK Tapa – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper mänguni. Kui Tapa kohtumise võidab, on kolm meeskonda kogunud üheksa punkti ning 4.–6. koha selgitamiseks hakatakse lugema omavaheliste mängude väravate vahet.