Rivo Vesik selgitas, et ta näeb suurt potentsiaali nii Liisa ja Heleene mängukvaliteedi parandamises ning tõusus maailma edetabelis kui ala tulevikus Eestis tervikuna: „Meie koostöö Heleene ja Liisaga saab teoks tänu headele sponsoritele, kes usaldavad meie ühist tegutsemist," sõnas Vesik pressiteate vahendusel. "Pikaajaliste partnerite tugi on üks eeldus tippspordiga tegelemiseks."

Äsja naases naiste rannavolle esipaar koos Vesikuga ühisest esimesest treeninglaagrist Türgist. Seal sujuvalt kulgenud treeningud annavad põhjust seada suveks ambitsioonikad eesmärgid. „Tahaksime jõuda rannavolle EM-le, mis toimib augustis. Sinna pääseb 32 Euroopa paari, maailmakarikaetappidel kogutud punktide põhjal,” sõnas Soomets ja avaldas lootust, et plaan on küll raske, aga teostatav.

Heleene Hollas ütles, et esimesed ühised treeningud Rivo juhendamisel olid väga edukad ja Türgist saabuti tagasi kodumaale juba väärtuslike uute teadmistega. "Rivo juhtis palju tähelepanu baasasjadele, millele varem polnud keegi osundanud. Ta on treenerina väga rahulik ja toetav," rääkis Hollas. "Oleme mõlemad Liisaga väga põnevil, et meil on võimalik sel hooajal Rivo juhendamisel treenida ja võidelda pääsu eest Euroopa meistrivõistlustele."

Soomets lisas, et Rivo suureks tugevuseks on taktikaline pool. "Eestis on palju häid treenereid, kes on tehnilises plaanis tugevad eksperdid, aga puudu on just nendest, kes oleksid ka taktikaliselt maailmatasemel. Rivo on selles osas suurepärane!" ütles Soomets.

Kodumaal saab Eesti naiste rannavolle esipaari mängimas näha 18-19. juunil Tartus.

Rivo Vesik töötas viimati Venemaa rannavõrkpalli koondise juures, kuid pärast Venemaa sõjalist sissetungi Ukrainasse lõppes tema koostöö Venemaa võrkpalliliiduga. "Tegime kaks-kolm kõne ja kuna minu leping kehtis kuni 2024. aastani ehk Pariisi olümpiani, siis otsustasime kõik ametlikult ja vastavalt lepingule teha," selgitas märtsi lõpus Vikerraadio saates "Spordipühapäev" Vesik, kelle leping lõppes ametlikult 1. mail.

Jaga
Kommentaarid