Erinevates väljaannetes pole surma põhjust välja toodud. Eurohoops meenutab, et 2008. aastal diagnoositi Okulajal seljaaju vähk. Seejärel pidi sakslane käima ühe aasta vältel vähiteraapias ning pärast edukat ravi naases ta üheks hooajaks veel Brose Bambergi. 2010. aastal tõmbas mees profikarjäärile siiski joone alla.

Kuulsas Põhja-Carolina ülikoolis ülikoolikorvpalli mänginud Okulajal ei õnnestund NBA-sse jõuda ning kogu profikarjääri pallis ta Euroopas. Nigeeria juurtega pallur mängis Euroliigas aastate jooksul Berliini Alba, Barcelona, Malaga Unicaja ja Brose Bambergi särgis. EuroCupis esindas ta nii Valenciat kui Moskva Himkit.

Saksamaa korvpallikoondise eest pidas Okulaja aastate jooksul 172 mängu ning oli aastaid ka koondise kapten. Kahel MM-il ja mitmel EM-il osalenud Okulaja aitas riigi 2002. aastal MM-pronksile, mis on Saksamaa koondise ainus medal korvpalli maailmameistrivõistlustelt.

Profikarjääri järel tegutses ta telekommentaatorina ja agendina. Tema klientideks olid NBA pallurid Dennis Schröder ja Daniel Theis.