33-aastase Lewandowski leping Bayerniga kehtib küll 2023. aasta suveni, kuid ründaja soovib juba sel suvel tööandjat vahetada. "Võin kinnitada, et olen klubi spordidirektorit oma otsusest teavitanud ning ma ei pikenda lepingut Bayerniga," ütles Lewandowski ajakirjanikele pärast laupäevast Bundesliga hooaja viimast kohtumist.

"On väga võimalik, et see oli mu viimane mäng Bayerni eest. Ma ei saa seda sajaprotsendiliselt öelda, aga nii võib olla. Tahame leida mulle ja klubile parimat lahendust," lisas poolakas.

Rahvusvahelises meedias on Lewandowskit juba pikemat aega seostatud Barcelonaga. Maineka jalgpalliajakirjaniku Fabrizio Romano teatel on Kataloonia suurklubi pakkunud juba Lewandowskile kolme-aastast lepingut, kuid Barcelona ja Bayern peavad veel omavahel ülemineku tingimustes kokkuleppele jõudma.

Seejuures pole Hispaania klubi sugugi ainus, kes Lewandowski allkirjast huvitatud. Väidetavalt on juba möödunud suvest saadik poolakal silma peal hoidnud ka Pariisi Saint-Germain ja Londoni Chelsea. Romano andmetel on Lewandowski esimene eelistus praeguse seisuga ikkagi Barcelona. Lewandowski üleminekusumma võib erinevate meediaväljaannete andmetel kujuneda kuni 40 miljoni euro suuruseks.

Tänavusel hooajal lõi kogenud ründaja Bayerni särgis 46 mänguga 50 väravat. 2014. aastal Bayernisse siirdunud Lewandowski on klubiga võitnud kaheksa Saksamaa meistritiitlit, korra Meistrite Liiga ja kolmel korral DFB-Pokali.