Ibiza tervitas jetisportlasi sooja ilma ja mõnusa tuulega. MM-sarja I etapist oli osavõtma tulnud 133 sportlast ja esindatud oli 26 riiki. Eesti sportlasi oli Hispaaniasse sõitnud lausa üheksa. Mattias Reinaas oli tiitlit kaitsmas klassides SKI GP2 ja SKI GP3. Mattias Siimann kaitseb tiitlit Runabout GP2 ja Runabout GP4 klassides. Siimann sõitis esmakordselt kaasa ka võimsaimas Runabout GP1 klassis. SKI Ladies GP1 klassis oli võistlustules Jasmiin Üpraus. Runabout Ladies GP4 klassis oli osa võtmas lausa neli Eesti naist - Kätriin Nilbe, Carmen Roosmaa, Annemarie Randla ja Ester Rosin. Runabout GP4 klassis osalesid lisaks Siimannile veel Mia Carolin Õiemets ja Henri Koppas.

Ajasõitudes näitas eestlastest parimat minekut Jasmiin Üpraus, kes oli SKI Ladies GP1 klassis teistest naistest mäekõrguselt üle. Tulemuselt teine parim ajasõit oli Siimannil Runabout GP4 klassis, kus ta sõitis välja päeva teise aja. Eestlannade parimana oli Kätriin Nilbe GP4 klassis neljandas.

Esimeses sõitudevoorus võtsid kindlad võidud Üpraus ja GP4 kategoorias Siimann. Teistes klassides ei vastanud meie tiitlikaitsjate tulemused päris ootustele ja kaldapealne meeskond hakkas tehnikat üle kontrollima, kahtlustades probleeme.

Naiste GP4 klassis lõpetas Kätriin Nilbe esimese sõidu neljandana. Teiseks sõitudevooruks oli aga meie sportlaste tehnika korralikult tööle saadud ja esikohtade sadu võis alata. Reinaas võitis ära sõidud SKI GP3 ja SKI GP2 klassides, Siimann võitis ära Runabout GP2 klassi sõidu ja oli Runabout GP4 sõidus viies. Üpraus tegi kahest kaks, võites ära SKI Ladies GP1 klassi teise sõidu.

Pühapäeval viimases sõitudevoorus ei olnud Üprausile, Reinaasile ega Siimannile vastaseid. MM-sarja I etapilt viis SKI Ladies GP1 klassis etapivõidu koju Jasmiin Üpraus. Mattias Reinaas võitis etapi klassides SKI GP2 ja SKI GP3. Mattias Siimannile kuulusid etapivõidud klassides Runabout GP2 ja Runabout GP4. Lisaks tuli Siimann Runabout GP1 klassis kokkuvõttes 17. kohale.

Runabout GP4 klassis saavutas Henri Koppas etapi kokkuvõttes kuuenda koha ja Mia Carolina Õiemets oli kuueteistkümnes.

Runabout Ladies GP4 klassis oli parima eestlanna tulemus Kätriin Nilbe neljas koht, Ester Rosin tuli kaheksandaks, Carmen Roosmaa üheksandaks ja Annemarie Randla oli etapi kokkuvõttes kolmeteistkümnes.

Jetispordi MM-sari läheb suveks puhkusele, andes ruumi Euroopa MV sarja toimumisele ja järgmine MM-sarja etapp toimub septembris Sardiinias Olbia linnas.