Kergejõustiklastel on tänavu erakordselt tihe suvi. Juulis peetakse USAs MM-võistlused, augustis Saksamaal EM. Mitmevõistlejate hooaja esimene tipptasemel jõuproov toimub aga traditsiooniliselt mail lõpus Austrias Götzises. Eesti mitmevõistlejate jaoks on võistlus oluline, kuna tugevas konkurentsis on võimalik püüda head kogusummat, et tagada endale pääse tiitlivõistlusele.

Eestis pole ju küsimus selles, kas mõni mitmevõistleja pääseb MMi või EMi starti, vaid kes pääsevad. MM-norm on 8350 punkti ning tänaseks on see täidetud Karel Tilgal ja Janek Õiglasel. Neist esimene pidi osalema ka Götzise võistlusel, kuid teatas, et peab vigastuse tõttu siiski kõrvale jääma. Loobumise põhjuseks on Itaalia treeninglaagris saadud parema jala närvikahjustus. Eestlastest on aga stardis Maicel Uibo, Hans-Christian Hausenber ja Risto Lillemets. Esilagu samuti nimekirjas olnud Kristjan Rosenberg loobus vigastuse tõttu.

Naiste seistmevõistluses saab esimest korda tippseltkonnaga koos rassida 17-aastane Liisa-Maria Lusti.

Delfi näitab võistluse mõlemat päeva otsepildis. Laupäeval, 28. mail alustavad 10-võistlejad 100 m jooksuga kell 12.45, viimase ala, 400 m jooksu start antakse kell 19. Pühapäeval, 29. mail, alustatakse tõkkesprindiga kell 11.05 ning kahepäevase katsumuse lõpetab kell 19 algav 1500 m jooks.

Vaatamiseks tee digitellimus selle loo alt. Täna tellides maksad suve lõpuni 1euro/kuu.