17-aastane jalgpallur andis oma homoseksuaalsusest avalikult teada Sky Sportsile antud intervjuus: "Olen tõde pikalt varjanud, sest tahtsin jalgpalluriks saada. Nüüd professionaalse jalgpallurina küsisin endalt, et kas ma tõesti pean tõe välja ütlemisega ootama, kuni olen juba karjääri lõpetanud? Ükski teine jalgpallur pole seda ju teinud. On, kuidas on, aga teadsin, et valetamine ja varjamine ei vii mind sinna, kuhu tahan elus jõuda. Enne oma perele, klubile ja tiimikaaslastele rääkimist mõtlesin pidevalt üle ning see mõjutas tõsiselt mu vaimset tervist. Nüüd olen stressist vaba!"

Danielsi sõnul teadis ta oma homoseksuaalsusest juba kuuendast eluaastast saadik, kuid kartis, et geiks olemine ei käi kokku tema unistusega saada professionaalseks jalgpalluriks.

"Mõtlesin terve oma elu, et muutun ja leian vanemaks saades endale tüdruksõbra, aga ühel hetkel sain aru, et see pole võimalik. Mul olid ka mitmed tüdruksõbrad, kellega lootsin sõpru mõtlema panna, et olen hetero, aga see oli lihtsalt üks suur näitemäng," puistas teismeline jalgpallur südant.

Inglismaa ja Walesi elukutseliste jalgpallurite ametiühing (PFA) avaldas Danielsile samuti oma toetust: "Oleme Jake'i üle väga uhked ja teeme nii tema kui ka klubiga tihedat koostööd. Tal on täielik PFA toetus. Meie sõnum neile, kes mõtlevad sarnase intiimse teemaga lagedale tulla, on lihtne: mida iganes te ka ei otsustaks, oleme alati olemas ning toetame teid, millal iganes seda vajate!"

Daniels on sel hooajal mänginud peamiselt Blackpooli U19 meeskonna ridades ja löönud noortesatsi eest ka koguni 30 väravat. Esindusmeeskonna debüüdi tegi ründaja aga alles hooaja viimases kohtumises, kui Peterbrough Unitedilt tuli vastu võtta 0 : 5 kaotus.