„Olen näinud nüüdseks mitmeid uudiseid seoses eile aset leidnud sündmustega. Tahaksin olukorda natuke selgitada, kuna kõik ei pruugi täpselt mõista, mis juhtus,” kirjutas Renfroe Twitteris.

Renfroe sõnul on neil traditsioon, kus pärast võite laskutakse põlvili, lüüakse käega vastu põrandat ning lauldakse koos fännidega.

„Olen Burgoses teist aastat. Selline on meie traditsioon võitude järel,” selgitas ameeriklane veel.

Renfroe sõnul tänatakse niimoodi Hispaana kõrgliiga parimaid fänne, tagamängija hinnangul on Burgose poolehoidjad ilmselt kogu Euroopa parimad. „Teeme niimoodi iga võidu järel,” kirjutas ta.

Esmaspäeval võttis juhtunu kohta sõna ka Burgose president Felix Sancho. „Arvatavasti ei olnud selles olukorras põlvitamine kõige õnnestunum tegevus,” tunnistas ta Cadena SER’i vahendusel.

„Tegemist oli pingelise olukorraga. Ma ei tahtnud kedagi alandada ja tunnistan, et olen juhtunus süüdi. Eesmärgiks oli fännide ees vabandada. Tahtsin näidata, et austame oma fänne.”

Esiliigasse langenud Burgos püsis kõrgemas seltskonnas viis aastat.

Kullamäe sõlmis 2020. aastal Burgosega kolme aasta pikkuse lepingu ja seega peaks tema kontraht kehtima ka järgmisel hooajal. Kas võistkonna esiliigasse kukkumine avaldab eestlase lepingule mingit mõju või mitte, pole veel teada.

10 võitu ja 24 kaotust saanud Burgos jäi Hispaania kõrgliigas 18 tiimi seas viimaseks.